Скачат цените на билетчетата и картите в Пазарджик

Цената на билетчето за тролейбусния транспорт скача на 60 стотинки. Новата цена вероятно ще бъде гласувана на предстоящата сесия, която е насрочена за четвъртък. До този момент талончето за тролея върви по 40 стотинки, а реалното завишение е с 50%.
Съветниците вероятно ще одобрят и нови цени на абонаментните карти. Стандартните скачат от 19 на 25 лева месечно. С двайсетачка за месец ще се бръкнат и пенсионерите, като досега хората от третата възраст брояха по 13 лева месечно за карта.

Най-сериозен е скокът при ученическите карти, където са отчита почти двойно завишение. Родителите ще трябва да плащат по 17 лева за месец при 9 лева досега.
Предложението за повишаване на цените е от новоизбрания шеф на общинското дружество “Тролейбусен транспорт” ЕООД Мишел Мечкаров. Той обяснява в мотивите си до общинските съветници, че дори и този ръст не покрива разходите за едно билетче. Реалната му себестойност била 76 стотинки. Мечкаров отбелязва, че последното завишение на билетчето за електропревоза е било през пролетта на 2002 година.

ОЧАКВАНЕ
Не е изключено от следващия месец да има и нови цени на автобусните превози. По този повод собственикът на превозваческите фирми Ангел Батаклиев обясни, че ще се ръководи в ценовата си политика от тарифите на тролейбусното дружество, за да не се допуска нелоялна конкуренция. В момента рейсовете в Пазарджик возят за 40 стотинки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
дени

дени

27.10.2009 | 16:27

не подкрепям вдигането на автобусните билети. Мотива ми е липса на автогара лошо обслужване.трябва да заработи старата автогара.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?