Следвайте ни

Подозират системен нарушител за сметището до река Чая

viber icon

Както "Марица" първа съобщи, 30 чувала с опасни отпадъци бяха откриха на брега на река Чая.

Стана ясно, че боклуците вероятно са изхвърлени от фирма  „Мостстрой Пловдив плант“, обявена в несъстоятелност.

"Мостстрой Пловдив Плант" ЕООД с едноличен собственик Александър Крайнянов не за пръв път се забърква в скандали. Миналата година по това време, когато се разруши дигата на река Чая край Катуница, основният заподозрян бе именно това дружество.

То е с предмет на дейност изземване на инертни материали и базата им е точно там. Тогава Крайнянов отрече обвиненията и посочи, че машините му не са влизали в реката поне от шест месеца, а когато са го правили, винаги е било с необходимите разрешения.

Две години по-рано, горе-долу на същото място, РИОСВ- Пловдив констатира незаконен добив, но не налагожи глоба с аргумента, че не са хванали извършителя на нарушението. Проверката им бе провокирана от недоволство на местните хора.

„Мостстрой Пловдив Плант“ е със запорирани дялове от НАП от лятото на 2017 година. Задълженията му към хазната са в размер на над 180 бона, става ясно от регистъра ДАКСИ.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?