Следвайте ни

Синдик на "Градски транспорт" маха тролейбусни жици в Пловдив

viber icon

Тролейбусните жици по цялото продължение на ул. ,,Цар Симеон" в ,,Тракия" са свалени наскоро. За това ни съобщи  нашият читател  Костадин Калайджиев. Той недоумява, от кого и защо са премахнати проводниците, като според него  нямаше увиснали или проблемни участъци.

Кметът на "Тракия" Костадин Димитров обясни, че жиците са демонтирани по разпореждането на синдика на  фирма "Градски транспорт". След огледа, направен от фирмата, са установени опасни участъци най-вече на колелото, затова в "Градски транспорт" са решили да отрежат проводниците, за да не се стига до злополука. Дружеството  е собственик на цялата мрежа в Пловдив по силата на приватизационния договор от 2007 г. Част от нея  вече е свалена и продадена за погасяване на дългове.

Костадин Калайджиев съжалява, че с премахването на тролейбусните жици се намалява шансът  да се възроди електротранспортът  в Пловдив.

 Градът се лишава от възможността да си върне екологично чистия и евтин транспорт, унищожавайки, а не модернизирайки инфраструктурата, както са направили другите градове, сред които са  София, Плевен, Стара  Загора, коментира Калайджиев.  Той напомня, че изграждането на мрежа е в пъти по-скъпо от евентуално модернизиране, докато свалянето ѝ и продаването на медта за скрап не добавят стойност за никого, допълва нашият читател. 

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Браво!

Браво!

03.11.2020 | 08:01

Крайно време беше тези ГРОЗНИ жици да се махнат, преди да са утрепали още някой невинен ЧОВЕК! А относно тролейбусния транспорт - нямам против, но да бъде с ЕЛЕКТРОБУСИ, а не ТРОЛЕЙБУСИ, на които по 20 пъти на ден им падат "тирантите" и предизвикват задръствания в и без това кошмарния трафик!

Отговори
4 0
Чичо

Чичо

02.11.2020 | 21:16

Др. Калайджиев , ивглежда не искате да разберете за какво става въпрос .Дори и да се възтанови тролейният транспорт всичко ще бъде ново . Никой няма да ди сложи главата в торбата да остави стари съоръжения . Да но за това ттябва акъл , давам ви го безплатно

Отговори
10 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?