49

Сигнал: Масово се паркира в зелените площи край река Марица

Граждани масово паркират в тревните площи и по тротоарите на бул. "Марица север", включително и в района покрай сградата на Община "Марица". За проблема алармира на редакционния ни телефон Георги Ковачев от Пловдив. Той твърди, че сред нарушителите има и служители на администрацията. 

Репортерска проверка на място установи вчера, че точно пред общината на тротоара отсреща има обособено каре, което се използва за паркиране. Местата са за три-четири автомобила. Площадката е оградена със зелени храсти и покрита с плочки за паркинг. На мястото няма знак за паркинг, а по обяд вчера имаше един паркирал автомобил, но той беше в карето, а не в зелените площи. 

На 30 метра от сградата на общината обаче, пред частна кооперация, в разкаляни​ата градинка, бяха заели места пикап и лек автомобил, които не е изключено да са на хора от съседните кооперации.   

Потърсен за коментар, кметът на община "Марица"  Димитър Иванов обясни, че администрацията има три паркоместа , изградени много преди него. Така му обяснили дългогодишни служители на общината. В момента администрацията издирва документите, за да провери дали те са съгласувани с Община Пловдив. "Ако паркингът е незаконен, да идват да го събарят", каза Иванов. И обясни, че, ако трябва, ще купи от общината 5 паркоместа за нуждите на администрацията и посетителите й.     

"Не е нормално, когато идват жители на общината ни в администрацията, да плащат по 1,50 лв. такса за услуга, а за паркинг  - 2 лв.", коментира още Иванов по повод проблема с паркирането в района. 

Снимки: Наташа Манева

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?