46

Сигнал до "Марица": Руска рулетка за пешеходци при жп прелеза на "Пещерско шосе"

Пресичането на пешеходци през жп прелеза на бул. "Пещерско шосе" в Пловдив е истински кошмар. За това сигнализира до "Марица" наша читателка. Тя иска чрез медията ни да призове за подобряване на безопасността там, тъй като шофьорите изобщо не се съобразяват с пешеходците. Така пресичането се превръща в руска рулетка.

"Апелирам към г-н кмета и към неговите подчинени да отделят 10 минути време, да слязат от колите си и да се опитат да пресекат прелеза. При този непрекъснат поток от коли, които се стичат от пет посоки, преминаването на пешеходците е на късмет. От т.н. пешеходни пътеки не е останало почти нищо. Колите бързат да преминат прелеза и изобщо не се съобразяват с пешеходците. Пресичането на линията се оказа по-лесна задача. Непосредствено до прелеза имаше обособено място за пресичане, което беше изградено още по времето на т.н градска железница. Незнайно защо преди няколко месеца работници от БДЖ демонтираха съоръжението и поставиха мрежа. По посока ж.п гара "Филипово" има още няколко такива обособени места за преминаване на линията, които останаха и се ползват от гражданите. Не твърдя, че е най-безопасния начин, но е в пъти по безопасен от пресичането на прелеза. Дори и сега някои е разкъсал мрежата и се преминава, по-лесно е, но не е редно. След като се премахва нещо, което се ползва от хората, да се изгради друго, което да е по-удобно и безопасно", коментира читателката ни. 

Тя се надява, чрез подадения сигнал и в името на пешеходците, сред които не малко деца, отговорните институции да направят по-безопасно преминаването на прелеза. "Нека да се помисли за поставяне на пешеходен светофар, да се обособят и начертаят ясно пешеходните пътеки, да се сложи, ако е възможно, и сигнален светофар. Очаквам да се случи нещо положително в тази насока, защото според мен тук има много несвършена работа, граничеща с пълна безотговорност", пише тя в сигнала до "Марица". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Доктор Иванов

Доктор Иванов

07.07.2022 | 15:52

Живея в района , всички улици и булеварда са гробници.

Отговори
7 0
Доктор Иванов

Доктор Иванов

07.07.2022 | 15:50

Живея в района булевард Пещерско шосе и пресечните улички са гробници, но никой не се интересува.

Отговори
8 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?