49

Сигнал до "Марица": Нов строеж изяде велоалея в „Тракия“ СНИМКИ

Строеж на мегакомплекс в пловдивския квартал „Тракия“ изяде велоалеята, пише пловдивчанин в сигнал до "Марица".


„Живея в този квартал и преминавайки през този мегастроеж, виждам, че велоалеята буквално е отрязана в рамките на около три метра. Участъкът е оформен като излаз от обекта.

Поставени са бордюри. Направо е станало като малка уличка“, разказва в сигнала си Георги К.  По думите в момента, в който е видял работниците, те са полагали асфалт по излаза. 

Той се възмутил от гледката и попитал хората, които видял на терен, какво се случва. Те му обяснили, че е изграден временен излаз към бул. „Освобождение“.

Пловдивчанинът останал още по-озадачен. „Как временно? Това ще се прави поне 5-6 години. Попитах господата дали са уведомили общината, че ще отрежат велоалеята, дали имат разрешение за това. Отговорът беше „Това е лесна работа!“, посочи Георги. 

В сигнала си гневният пловдивчанин допълва, че отрязаната велоалея може да бъде изключително опасна нощно време. „Ако някой с колело не знае или въобще не види, че е прекъсната, ще се утрепе в бордюрите. Това е пълно безобразие“, смята Георги. 

„Марица“ се свърза с районния кмет Костадин Димитров, който увери, че е разговарял с отговорниците и те са го уверили, че положеният асфалт ще е на нивото на велоалеята, а поставените бордюри ще са скосени.  „Следя и на място какво се случва“, посочи райкметът. 

От изпратените до медията снимки се вижда, че бордюрите са доста по-високи от алеята за велосипедисти, а вече има положен асфалт. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
То само там да беше

То само там да беше

17.09.2021 | 23:05

Целия тоя грандомански проект смърди на корупция от самото начало. Цял месец копаха и целия квартал не се дишаше от прах. Кмета си затваряше очите. После прецакаха тротоара и велоалеята. Кмета пак се прави на ущипан. Преди това беше същото с новия блок срещу Т-Маркет - и там не знам колко законно се прекара нова отбивка за коли право през тротоара и велоалеята уж временна ...

Отговори
2 1
Иван

Иван

17.09.2021 | 17:53

Нямаше да бъде никакъв проблем за строителя да сложи бордюрите легнали. Според мен общината е редно веднага да реагира. Обаче надали.

Отговори
7 2
Усмивки от старите ленти

Усмивки от старите ленти

17.09.2021 | 16:58

У нас се строи както през 19 век! Всички преходи трябва да бъдат със скосени бордюри, осигуряцащи достъп и на трудноподвижни граждани. А от снимката се вижда, че не се прави това. След "приключване" на работата, ако някой забележи нещо, ще се подпише един анекс за още малко парички и.... Те така са прави у нас. Така е в третия свят, за съжаление. Важното е парата да играе.

Отговори
11 1
Зико

Зико

17.09.2021 | 16:39

Гласувай за мен, дари любов

Отговори
6 3
11111111111

11111111111

17.09.2021 | 16:15

Пълна безумщина.Всеки си прави каквото си иска.Нищо няма да бъде оправено.Хората да се спасяват както могат.Така е като един няма наказан.Кмета само дава обещания.Не ми се мисли като бъдат построени тези огромни общежития.Пълна кочина.

Отговори
11 10

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?