49
Следвайте ни

Сигнал до "Марица": Нов строеж изяде велоалея в „Тракия“ СНИМКИ

viber icon

Строеж на мегакомплекс в пловдивския квартал „Тракия“ изяде велоалеята, пише пловдивчанин в сигнал до "Марица".


„Живея в този квартал и преминавайки през този мегастроеж, виждам, че велоалеята буквално е отрязана в рамките на около три метра. Участъкът е оформен като излаз от обекта.

Поставени са бордюри. Направо е станало като малка уличка“, разказва в сигнала си Георги К.  По думите в момента, в който е видял работниците, те са полагали асфалт по излаза. 

Той се възмутил от гледката и попитал хората, които видял на терен, какво се случва. Те му обяснили, че е изграден временен излаз към бул. „Освобождение“.

Пловдивчанинът останал още по-озадачен. „Как временно? Това ще се прави поне 5-6 години. Попитах господата дали са уведомили общината, че ще отрежат велоалеята, дали имат разрешение за това. Отговорът беше „Това е лесна работа!“, посочи Георги. 

В сигнала си гневният пловдивчанин допълва, че отрязаната велоалея може да бъде изключително опасна нощно време. „Ако някой с колело не знае или въобще не види, че е прекъсната, ще се утрепе в бордюрите. Това е пълно безобразие“, смята Георги. 

„Марица“ се свърза с районния кмет Костадин Димитров, който увери, че е разговарял с отговорниците и те са го уверили, че положеният асфалт ще е на нивото на велоалеята, а поставените бордюри ще са скосени.  „Следя и на място какво се случва“, посочи райкметът. 

От изпратените до медията снимки се вижда, че бордюрите са доста по-високи от алеята за велосипедисти, а вече има положен асфалт. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

То само там да беше

То само там да беше

17.09.2021 | 23:05

Целия тоя грандомански проект смърди на корупция от самото начало. Цял месец копаха и целия квартал не се дишаше от прах. Кмета си затваряше очите. После прецакаха тротоара и велоалеята. Кмета пак се прави на ущипан. Преди това беше същото с новия блок срещу Т-Маркет - и там не знам колко законно се прекара нова отбивка за коли право през тротоара и велоалеята уж временна ...

Отговори
2 1
Иван

Иван

17.09.2021 | 17:53

Нямаше да бъде никакъв проблем за строителя да сложи бордюрите легнали. Според мен общината е редно веднага да реагира. Обаче надали.

Отговори
7 2
Усмивки от старите ленти

Усмивки от старите ленти

17.09.2021 | 16:58

У нас се строи както през 19 век! Всички преходи трябва да бъдат със скосени бордюри, осигуряцащи достъп и на трудноподвижни граждани. А от снимката се вижда, че не се прави това. След "приключване" на работата, ако някой забележи нещо, ще се подпише един анекс за още малко парички и.... Те така са прави у нас. Така е в третия свят, за съжаление. Важното е парата да играе.

Отговори
11 1
Зико

Зико

17.09.2021 | 16:39

Гласувай за мен, дари любов

Отговори
6 3
11111111111

11111111111

17.09.2021 | 16:15

Пълна безумщина.Всеки си прави каквото си иска.Нищо няма да бъде оправено.Хората да се спасяват както могат.Така е като един няма наказан.Кмета само дава обещания.Не ми се мисли като бъдат построени тези огромни общежития.Пълна кочина.

Отговори
11 10

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?