Следвайте ни

Шумът и замърсяването – специалитет на градското ФБР

viber icon

Работещите в Пловдивския общински инспекторат са общо 56. Те не дават ежедневни 24-часови дежурства, но извършват планирани нощни проверки по търговски обекти, назначени със заповед на директора Борислав Димов. В събота и неделя пък има дежурни екипи в рамките на уреденото работно време между 8.30 и 17.00 часа.

Основната задача на Инспектората е контрол по опазване на обществения ред, околната среда и зелената система на града. Служителите извършват проверки по сигнали и предложения на граждани, също на организации и юридически лица. Най-често телефоните в инспектората звънят по повод на нарушаване на нормите за шум - било то от силна музика при ромска сватба, шумен строителен или търговски обект.

Покрай провеждането на избори инспекторите имат за задача да следят за спазване на закона при поставянето на агитационни материали, а извън изборното време - за издадени разрешения за поставяне на рекламно-информационни елементи. Те контролират и спазването на разпоредбите за поставяне на преместваеми обекти върху общинска собственост, грижат се и за опазването на общинската инфраструктура - в това число тротоари и улични платна.

Служителите на Пловдивския общински инспекторат имат правомощията да съставят констативни протоколи и актове за установяване на административни нарушения, както и да налагат глоби срещу издаване на фиш.

Дейността на Инспектората се координира и контролира от кмета на община Пловдив.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?