Следвайте ни

Шумен протест със сирени огласи Пловдив

viber icon

Пожарни с включени сирени и лампи. Такава беше картинката пред сградата на пловдивските огнеборци на ул. "Преслав" в Пловдив към 19 часа тази вечер, видя репортер на "Марица".

Причината - огнеборци, членове на Синдикалната организация на служителите на МВР,  се включиха към общите протестни действия с включване на светлинна и звукова сигнализация.

Припомняме, че синдикатите в МВР организираха в София протестен палатков лагер и изложба пред Народното събрание с искане за 30-процентно увеличение на заплатите.

Те продължават да не са съгласни и с идеята парите от детските надбавки да бъдат дадени на полицаите и смятат, че това е опит за разделение на обществото.

Синдикатите в МВР призоваха служителите да се събират пред управленията на полицията и пожарната в цялата страна, да изразят мнението с  кратка проява в обедните почивки или при смяна на дежурните смени, като в рамките на минута или за по-малко пуснат светлинни и звукови сигнали на служебните автомобили.

Точно това се случи и пред сградата на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив тази вечер. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?