Следвайте ни

Ще получат ли затворените бизнеси обещаната подкрепа от държавата и общината?

viber icon

Ще получат ли все още затворените бизнеси обещаната и адекватна подкрепа от държавата и общината? Такива въпроси и сигнали продължават да се получават на редакционната поща на "Марица".

Както стана ясно в края на миналата седмица по данни на асоциацията на ресторантьорите над 50% от затворените заведения все още не са получили подкрепата, която им беше обещана от държавата.

Въпреки изрядните документи, които са подготвили и изпратили в срок преди повече от 2 месеца, собствениците все още чакат. Не е ясно пари ли няма или причината е тромавата администрация коментира пловдивски ресторантьор.

В допълнение затворените заведения в Пловдив не получават и облекченията от Общината, които получиха при първия локдаун.

 С  решение  № 76  взето с протокол  № 6 ОТ  09. 04. 2020  и последвало решение № 108 взето с протокол    № 7 ОТ 14. 05. 2020 г. на Общински съвет-Пловдив беше взето решение за  отпадане на задължението за заплащане на наемна цена по действащи наемни правоотношения за наематели на общински нежилищни имоти на територията на общината за затворените със заповед на министъра на здравеопазването бизнеси за периода от 13.03.2020 до 05.05.2020г

При втория локдаун със Заповед № 20 0A-2516 от 27.11.2020 г. .на здравния министър Костадин Ангелов бяха затворени заведения, фитнеси молове и т.н. но Община Пловдив не взе никакво решение за наемите по време на това второ затваряне, И докато другите бизнеси вече работят, то заведенията остават затворени и продължаваме да плащаме наеми вече трети месец, недоволстват собственици.

Освен това все още не сме получили и средствата по програмата "Подкрепа чрез оборотен капитал", коментира пред "Марица" ресторантьор под тепетата, който предпочита на не се споменава името му.     

Вече не се издържа и ако общината не се намеси с адекватни действия недоволството ще ескалира,  добави той. Междувременно кметът Здравко Димитров обяви днес, че ще предложи на Общинския съвет да не се събират такси за сервиране на открито от търговците.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?