2374

Ще остане ли Пловдив без вода?

"Водоснабдяването няма да се прекъсва", успокоиха от ВиК

Ново напрежение расте в Пловдив заради постоянно подскачащите цени на всички услуги, особено след шоковото увеличение на газа с 60%. Веднага се разнесоха слухове, че има реална опасност служители на ВиК-Пловдив този месец да останат без заплати или дружеството да изпадне в несъстоятелност, а Пловдив - вторият по големина град в България, да остане без вода. 

Причината, която поражда паника, е новата фактура на дружеството на стойност 4 млн. лева, която някои смятат, че е непосилна за погасяване заради множеството проекти, с които се е захванало ВиК.

От дружеството побързаха да успокоят гражданите и информираха, че място за паника няма.

"Няма да лишим нашите абонати от услугите на дружеството. В очакване сме на дължимите компенсации за ел. енергия, одобрени от правителството,за предходните 3 месеца. Както сме се справя ли досега, така ще бъде и занапред с дължимите суми за ел. енергия", съобщават от ВиК.

А по повод на обществените поръчки, припомняме, че ВиК Пловдив изпълнява одобрена инвестиционна програма от своя Бизнес план. Обектите се изпълняват след възлагане при финансова възможност.

"Нека успокоим нашите абонати- водоснабдяването няма да бъде преустановявано", допълват от дружеството.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Жорж

Жорж

13.08.2022 | 20:35

ВиК Пловдив го точат, идете и вижте в къща в кв.Беломорски ВиК техника работи по частната къща с сигурност не общинска.

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?