Следвайте ни

Ще контролират снегорините в Пловдив с GPS

viber icon

С GPS за по-строг контрол  са оборудвани всичките 90 машини на "Чистота" и "КМД", които от днес започват зимното дежурство.

В студените месеци улиците и мостовете под тепетата ще се поддържат от 55 снегорина, 28 разпръсквача на сол и 7 челни товарача.

Срещу 3,60 лева на час, които се плащат от общинския бюджет, техниката ще е в денонощна готовност да реагира максимално бързо, ако завали сняг.

На 24-часово разположение са и шофьорите, които до 30 минути след подадения от оперативния щаб сигнал трябва да изкарат машините от гаражите. 

„Пловдив е готов за зимата. Техниката е изправна, разполагаме с достатъчно количество сол и химически препарати срещу сняг и поледици“, увери  зам.-кметът по транспорта Тодор Чонов.

Според утвърдените правила и графици при снеговалеж най-напред се обработват мостовете, булевардите и улиците, по които се движат градските автобуси, а след това машините влизат в кварталите.

"Площадите, пешеходните зони и велоалеите почистваме със закупените през последните години малогабаритни мултифункционални машини. Предприятието разполага и със 7 роторни снегорина", обясни и. д. директор на  „Чистота“ Николай Георгиев.

Според прогнозата до края на ноември се очаква меко време с положителни температури. Екипите на общинското предприятие и частният подизпълнител са готови за всякакви изненадващи обрати.

Тодор Чонов посочи, че на среща в Областната дирекция на МВР, проведена миналата седмица, са предприети мерки за координиране дейността на различните институции, които да гарантират сигурността и безопасното предвижване на гражданите и при влошаване на времето.

"Общинският инспекторат ще осъществява засилен контрол дали граждани, собственици на търговски обекти, фирми, организации, ведомства и предприятия изпълняват задълженията си да почистват тротоарите пред имотите си", предупреди зам.-кметът.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

troble

troble

25.11.2019 | 22:01

Особено по малките улици най редовно с вдигнати гребла да пестят гориво.

Отговори
0 0
Адолф Джугашвили

Адолф Джугашвили

25.11.2019 | 21:41

Някой знае ли, дали снегопочистването се заплаща на километър.... Щото съм гледал, че някои снегорини вървят с вдигнати гребла!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?