Следвайте ни

"Шрифтът на Пловдив" вече е в Дома на културата

viber icon

До края на годината на втория етаж в Дома на културата "Борис Христов" ще е разположена изложбата "Шрифтът на Пловдив". Той бе официално представен преди една година, в Деня на народните будители. Отпечатан е на триъгълни винили, които по никакъв начин не пречат на стената на Дома на културата и не кореспондират с останалите изложби.

Шрифтът е резултат от проекта „Почеркът на Пловдив“, който събра над 3800 образци и отся най-характерните ръкописни навици на пловдивчани. Освен шрифта, представящ любопитните резултати от проучването, дизайнерите от Typedepot и Студио Пункт доразвиха проекта и в по-функционални печатни варианти на шрифта, които всеки да може да ползва. Седемте шрифта в шрифтовата фамилия са: Plovdiv Script, Plovdiv Display Light, Plovdiv Display Regular, Plovdiv Display Bold, Plovdiv Sans и забавните Plovdiv Pictograms и Plovdiv Maina Mode. Всички шрифтове поддържат кирилица и латиница.

Многобройни приложения - вестници, рекламни табели, настолни игри, надписи по витрини, билборди, менюта, студентски работи използват шрифтовете на PlovdivTypeface.

Проектът на Студио Пункт и българското шрифтово студио Typedepot е част от официалната програма на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?