Шоу с роботи и соларна кола показват на панаира

Деца от Националното училище по роботика в Пловдив ще правят атрактивно шоу с различни модели роботи в рамките на предстоящия есенен панаир. Юбилейното 70-то издание на изложението се открива на 29 септември и ще продължи до 4 октомври. В програмата на учениците са включени също състезания с „умните машини“, сглобяване на кубчето „Рубик“, демонстрации и прожекции на филми за промишлена роботика. Прояви ще има всеки ден в палата 8. Събитието се провежда под наслов „Рестарт на българската икономика чрез роботизация“. Целта е да се подскажат идеи за този бизнес, който някога е бил развит у нас, заяви д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

Сред 13-те световни новости е и първият български електромобил, който се зарежда със слънчева и вятърна енергия. Той не изхвърля във въздуха вредни вещества, а неговата ефективност е над 95%, твърдят създателите от  “Джи-Ка 1“. Те са конструирали и хибридна електроцентрала от ветрогенератор и слънчев панел.

По традиция в края на изложението Международен панаир Пловдив ще подари лек автомобил на един от посетителите, попълнил анкетна карта. Щастливецът ще бъде избран чрез томбола в събота, в 13 ч.  Експозициите на фирми от 37 държави  представят модерни разработки в машиностроенето, строителството, електрониката, електротехниката, енергетиката, екологията, управлението на водите, информационните технологии, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване. По случай 70-ия юбилей, входът за посетителите ще е на преференциални цени. Билетът ще струва 4 лева, за инвалиди, пенсионери и ученици - 2  лв., а карта за цялата седмица - 12 лева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?