Следвайте ни

Шопинг лудост, пловдивчани пълнят колички като за световно СНИМКИ

viber icon

Пловдивчани се юрнаха на празничен шопинг, показа репортерска проверка на „Марица“ в хипермаркетите в града под тепетата. Количките излизат пълни от магазините, а на касите  се хвърлят стотачки. 

„Не се бутай, нахалник“! Така „любезно“ протича разговора на опашките пред касите в голям магазин в  пловдивския квартал „Смирненски“. Там напливът е през целия ден. Идентична е ситуацията в хипермаркети в „Кючук Париж“ и „Тракия“. 

Количките се пълнят за предстоящите празници. Очаквано най-често срещаното нещо в четириколките са яйцата. Кори с яйца разнася почти всеки в магазина, като капки пот се стичат по челото от притеснение дали ще оцелеят до вкъщи. Кокошият продукт е следван от месо и алкохол. Месният щанд гъмжи от народ, други пък прекарват по 10-15 минути, за да си изберат най-сладкия и същевременно не толкова скъп алкохол. Подмятат се луканки, сушеници. Не са малко и сладките неща в потребителската кошница. Грабят се козунаци, шоколади във всякаква животинска форма, шоколадови яйца и стандартни тарелки със сладки. Те пък са неразделна част от газирани напитки. 

Между 100 и 150 лв. беше средната сметка на клиентите, които „Марица“ проследи в рамките на по около 30 минути в три от големите магазини. Не липсваха и хора с по две пълни колички за пазаруване, където със сигурност сметката ще е в пъти по-висока. 

Всеки един паркинг е препълнен. Истински късметлия ще се чувства шофьор, издебнал току що освободено паркомясто. 

Отчита се и засилено полицейско присъствие. На входа се следи за поставени маски срещу ковид, вътре персоналът пък дебне за струпване на хора. 

През следващите 3 дни също се очаква масово пазаруване. Тогава на ход са почитателите на действието в последния момент. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

01.05.2021 | 01:06

Истина е! Наложисе да пазарим от "Лекси" и патихме 180 лв. за тричленно семейство! Имаше много хора с препълнени колички!

Отговори
4 0
ИВА

ИВА

30.04.2021 | 19:51

Бедните , вечно мрънкащи българи задръстиха границите, колите са повече от хората, в магазина препълнени колички...

Отговори
7 2
Пещерняк

Пещерняк

30.04.2021 | 18:22

Най- жълтият вестник с най- жълтите комедийни статийки....

Отговори
5 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?