2374

Шофьорският курс удари 900 лв., ще скача още

Шофьорските курсове поскъпнаха. Увеличението дойде по ефекта на доминото, след като цените на горивата тръгнаха стремглаво нагоре.

В Пловдив курсът за водачи на МПС излиза средно с между 100 и 200 лв. повече за кандидат-шофьорите. Ако досега те са се учили да въртят волана за сума между 680 и 750 лв., то вече трябва да приготвят към 850-900 лв.

Проверка на „Марица“ показа, че повечето автошколи са определили тарифа от 900 лв.

„Опитваме се да вдигнем прага отдавна. Сега увеличението на цените на горивата послужи като един вид алиби, за да се получи. Факт е обаче, че трудът ни трябва да се цени. Курсисти идват и казват, че взимаме много малко пари за толкова трудоемко нещо. И са прави. Но им отговарям, че ако цената беше друга, нямаше да дойдат. Опитваме се да лавираме, за да са доволни и курсистите, и ние“, призна пред „Марица“ Ивайло, който обучава стотици шофьори годишно в Пловдив.

По думите му, до края на годината не се очаква ново увеличение в цената на курсовете. Но до средата на другото лято собствениците на автошколи искат да вдигнат летвата поне до 1200 лв. Към момента в Пловдив не се наблюдава отлив на курсисти след увеличението.

"Напливът не спира", коментират инструкторите. За момента в цената за курса влизат основно лекции с теория и 31 кормилни часа практика, вътрешен теоретичен и практически изпит, държавен изпит теория и практика пред ДАИ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
КОЛИ КОЛИ

КОЛИ КОЛИ

11.07.2022 | 07:42

само коли и кучкари в тоя град няма въздух няма места вече и по балконите ще си ги качвате

Отговори
1 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?