Следвайте ни

Шофьорите да внимават! Полицаи на всеки километър по пловдивските пътища

viber icon

Полицай на всеки километър ще има по пловдивските пътища заради празничните дни и очакваното, макар и в по-ниска степен, преселение на народите. 

Контрол ще се упражнява ежедневно, а органите на реда ще следят най-вече за превишена скорост, задължителната застраховка "Гражданска отговорност" и шофиране под влияние на алкохол и наркотици, съобщиха от ОДМВР-Пловдив.

Екипи на полицията ще има на основните пътни артерии в областта, като традиционно най-натоварен се очаква да бъде трафикът на изходите на областния град. Полицейски патрули ще бъдат в готовност да подпомагат движението при необходимост. На 1, 2, 3 и 6 май ще бъдат проведени специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност“, като се включат териториите на малките населени места, курортните селища и комплекси и пътищата между тях.  

По информация на пътната агенция на 1, 2 и 6 май се спират взривните работи по пътя към Кръстова гора в района на Югово - Лъки, където остава спазването на ограничението от 30 км/ч. Камерите за засичане на скорост също излизат на АМ "Тракия" и по първокласните пътища. 

Засилено полицейско присъствие ще има също около храмовете и манастирите, като униформените ще следят за опазване на обществения ред и спазване на въведените противоепидемични мерки, а на дежурещите са осигурени индивидуални средства за защита, като маски, ръкавици и дезинфектанти. 

Дежурни полицаи ще има в районите на жп гари и автогари, предвид интензивното придвижване на пътници. Засилен ще бъде и контролът на автомобили, осъществяващи дейност по инкасо в търговски вериги и обекти. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?