4232

Шофьори за ситуацията в "Смирненски": Адът слезе на земята! СНИМКИ 

Непроходими и затворени улици, чудовищни задръствания, лоша организация на движение. Това е ситуацията от два дни в пловдивския квартал "Смирненски", жалват се шофьори. Точно преди два дни беше затворен за движение бул. "Хаджи Димитър", а колите бяха пренасочени през по-малки улички, където разминаването е въпрос на късмет. Автобусите пък бяха изтикани към бул. "Пещерско шосе".

Резултатът - невъобразими тапи по малките улици, дълги колони и нерви по булеварда, който и без това поема значителна част от трафика в тази част на града, а и към близки села.

Още в първия ден от новата организация за движение пък се стигна и до катастрофа на ул. "Лерин", където мерцедес се заби в дърво. Мнозина се оплакват, че не са били предупредени навреме за затварянето на бул. "Хаджи Димитър".


Таксиджии също са попаднали в "Капана". "Карах клиенти. Видях какво задръстване има на бул. "Пещерско шосе" и реших да по вече изпитано трасе - през по-малките улички. Тръгнах по "Царевец" и изведнъж се опулих. Булевард "Хаджи Димитър" е затворен. Успях да се промуша през по-малки улици, през паркинга на един блок и да изляза на булевард. След мен поне двама таксиметрови шофьори също на биха спирачки и се опулиха, че булевардът е затворен. Изненадаха всички", сподели пред "Марица" шофьор в една от таксиметровите фирми. Репортер на "Марица" видя на място вчера, че масово водачи не са запознати с организацията на движение в района. Стигат до сложената табела на кръстовището и правят обратен завой в разрез с правилата, тъй като нямат друг полезен ход. След което се връщат и се включват в задръстването на "Пещерско шосе".  Тази организация за движение ще продължи поне до изборите. "Смирненски" стана като Кючука", оплакват се още седналите зад волана. 

снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?