4232

Шофьори отказват да пътуват по възлов булевард заради дупки

Автобусите по линия номер 1 спряха да пътуват по бул. “Александър Стамболийски” в участъка между ул. “Димитър Талев” и “Стефан Стамболов”

Шофьорите отказват да карат по този маршрут заради зейналите дупки при кръстовището с ул. “Стефан Стамболов”.

Автобусите минават директно по бул “Никола Вапцаров”.

“Разбиват автобусите, предупреждавахме Община Пловдив, а днес сутринта изпратихме писмо с предупреждение, че няма да изпълняваме маршрута в тази отсечка”,

обясни за “Марица” Костадин Тотков, организатор на движение във фирма “Автобусни превози”.

От Община - Пловдив няма съобщение до медиите и за проблема се мълчи.

Проблемът е голям, защото на бул. “Александър Стамболийски” се прекарва обходен колектор, работата върви много бавно и изтормози квартала.

Ремонтът е изпълнен само в един участък, при кръстовището с ул “Стефан Стамболов” са оставени 20 метра, където не е започнат ремонт. Отсечката е без асфалт и кратерите с всеки ден стават по-големи.

Реконструкцията се извършва от софийския консорциум “Еко проект” по договор с В и К ЕООД.

Същият изпълнител пречи да се пусне движението и по новия подлез Модър - Царевец,  който от два месеца е завършен. 

Ето и писмото до Община Пловдив:

По какъв маршрут минават ежедневно десет нови автобуса MAN по линия едно в Пловдив!!!
Вече повече от месец и половина, от както единица-та минава отново частично по бул. Южен, който е в ремонт, автобусите постоянно аварират по "лунния пейзаж", показан на снимковия материал и видеото.

След многобройни сигнали от ръководството на фирмата-превозвач, институциите сочат изпълнителя на Проекта като отговорен за инфраструктурата. И така, вече близо два месеца не може да се намери кой да приведе в приемлив и безопасен вид отсечка от булеварда, дълга не повече от тридесет метра!
За съжаление на пътниците, има голяма вероятност маршрутът на Автобусна линия едно да бъде върнат отново по бул. Вапцаров, в случай че отсечката по бул. Южен не бъде приведена в годност за безопасно движение на автобуси от масовия градски транспорт.

Оцени новината

Оцени новината
4.9/5 от 8 оценки
4.9/5 от 8 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?