Следвайте ни

Шофьори и фирми на протест заради кратерите на Рогошко

viber icon

Десетки собственици на фирми и таксиметрови шофьори се събраха на протест срещу дупките и цялостното състояние на Рогошко шосе. По темата „Марица“ пише от години.

Поводът този път бе пропадането на една таксиметрова кола в дупка, която е дълбока около педя.

Всеки ден дишаме прах и трошим коли и камиони. Имаме вече клиенти, които отказват да идват в офиса ни, оплака се пред камерата на БНТ един пловдивски бизнесмен. 

Ползвателите на пътя разказват, как всяка седмица има коли, които пропадат в шахтите на разбитото трасе. Няколко собственици на фирми опитвали през годините да запълват на своя глава дълбоките дупки и са били глобявани за това. В момента проектът за оправянето на Рогошко шосе е за около 7 милиона лева. 

През февруари кметът Здравко Димитров обяви, че общината планира цялостният ремонт на пътя да бъде включен в новия програмен период за европейско финансиране. Това може да се случи посредством програма за  свързаност между общините. Освен Рогошко шосе, по същия начин има идея да се вкара и Голямоконарско шосе.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Хайде да видим КОЙ е ТОЙ

Хайде да видим КОЙ е ТОЙ

14.07.2021 | 10:20

Който управи пътя ще получи титлата Първи Човек на Ц.Цветанов в Пловдив. И фирмата е .....

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?