3906

Шофьор от градския транспорт трогна до сълзи пътници

Шофьорът от градския транспорт в Пловдив Стою Сапов трогна до сълзи семейство Борови със своята честност и човещина. Пътувайки за болница, те са загубили в автобуса по линия № 16 всичките документи, които водачът им е върнал.

Своята история те споделиха пред „Марица“, като изпратиха благодарствено писмо до шефа на транспортната фирма  Петко Ангелов и до кмета Костадин Димитров. 

Ето как описват случката Борови:

„Изказваме благодарност на един Човек – шофьор по линия 16  от фирма „Меритранс“. За ръководството може би всички са шофьори – не излъчват, не поощряват финансово добрите като пример за останалите с възпитателна цел, за да няма оплаквания.

Човекът се казва Стою Сапов. 

Една сутрин пътувахме в претъпкания автобус със съпруга ми – опериран онкоболен за приемане в болницата. Натоварени с багаж, необходим за приемане в лечебното заведение, пред кабинета при проверка за коронавирус се оказахме без документи. Не можеха да го приемат.

Чантата с документите паднала в автобуса – лични карти, служебни, банкови, БУЛСТАТ, СОТ карта, ключове служебни и  от вкъщи, шофьорска книжка, телефони, пари.

От болницата позвъниха на дъщеря ни да изчака  на спирката автобусите, за да пита шофьорите. Един от тях с усмивка подал чантата, която бил прибрал, виждайки я на пода.

  Благодарила му, а той казал, че няма защо и всеки, който я намери, ще постъпи  така, защото сме хора.

         Не го познавахме. Разпитвахме за името му. Искахме да го познаваме. Хората знаеха само, че се казва Стою и е добър, внимателен. За фамилията питахме лично него, а той се усмихна и попита  знаем ли какво е „сап“ и поясни, че е важна дървена част към трудови инструменти – мотики, кирки, лопати, а оттам фамилията – Сапов. Име, фамилия, позиция в обществото са важни за хората и най-вече делата им, за да ги познаваме и да искаме да ги познаваме“, описват  пътниците, развълнувани от постъпката на добрия човек .

Борови припомнят, че всички почти  всички входящи и изходящи артерии на големия град Пловдив, както и квартални улици бяха разкопани.  „Затрудненията в транспорта засегнаха всички превозни средства и хората, които роптаят най-вече спрямо обществения транспорт. Изнервените шофьори – груби, арогантни, псуват, взаимно се обиждат с пътниците и това се случва в претъпканите автобуси пред възрастни хора, деца и ученици.  Предприемат изпреварващи действия с  други автобуси с риск от ПТП. Добре е, че все още има шофьори – възпитани с търпение, доброта и човечност“, благодарно е семейството. 

Борови отправят топли думи и към  Костадин Димитров, избран за кмет миналата есен.   

„Разпознаха по делата Ви кмета,  доказал се в големия район „Тракия“. Пловдив най-после заслужи осанката на интелигентен и достоен кмет.

         Поехте бремето от предишни години, дори и 2024 г. е обременена финансово и се справихте светкавично с най-наболелите проблеми. Вие сте спортсмен –дисциплиниран, със строго подредени приоритети, борбен дух. Бъдете най-успешният кмет за дълги години, за да пребъде Пловдив! Вие го можете“, пожелава семейство Борови. 

 

Оцени новината

Оцени новината
4.1/5 от 33 оценки
4.1/5 от 33 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?