Следвайте ни

Шофьор на БМВ на косъм да прегази катаджия в почивка

viber icon

Шофьор на джип БМВ пребори в съда акт за преминаване на червен светофар. Униформен му написал акт за 100 лв., но на свое заседание магистратите от Районния съд в Пловдив го отмениха. 

Шофьорът на немското возило нарушил правилата за движение на 17 февруари. Около 14 часа на кръстовището на бул. „Васил Априлов“ и ул. „Данаил Николаев“ преминал на червено. В същото време пред него тръгнал да пресича полицейски служител, който не бил на работа. Трагедията се разминала на косъм. 

Тъй като не изпълнявал функции по контрол на движението и нямал палка, униформеният махнал с ръка на водача да спре и БМВ-то заковало спирачките. Тогава водачът се сдобил с акт за това, че навлезнала в кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба.  

 Мотивите на съда за отмяна на акта са, че случката е станала в момент когато полицаят не е изпълнявал задълженията си по контрол на движението. Трябвало  е да сигнализира за извършеното нарушение и друг негов колега да състави въпросния акт. 

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив  в двуседмичен срок. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стоичков

Стоичков

22.09.2020 | 16:02

Заради точки и запетайки в "законите"няма да се оправим.Полицая не бил на работа,те когато са на работа гледат в небето и се правят на разсеяни за нарушителите,но когато е решил да санкционира нарушител се оказва че нямал право.Не,господа законотворци-ПОЛИЦАЯ е призван да прилага законите и следи за обществения ред независимо дали е на смяна или не/според съда,когато не е на работа е само гражданин,така ли/.Заради такива съдебни решения,гамените си правят каквото поискат и няма ред и законност.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?