71

Шествие и куп концерти в днешната празнична ПРОГРАМА в Пловдив

Общоградският празник по повод на 24 май в Пловдив започна днес в 9 часа на площад „11 май“ пред ХГ „Св. св. Кирил и Методий“. От 9 до 10 ч. в Актовата зала на гимназията е церемонията по удостояването с „Почетна значка на град Пловдив“ на заслужили учители, директори и други педагогически специалисти и награждаване с  грамота на млади учители. По същото време в храм „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде отслужена Празнична литургия от Пловдивския митрополит Николай. 

В 10 ч. е началото на тържеството пред паметника на площад „11 май“, където празнично слово ще произнесе кметът на ​община Пловдив Костадин Димитров, а след това владиката Николай ще отслужи молебен. Церемонията ще завърши с полагането на венци и цветя.

В 10.45 ч. е началото на шествието към площад „Централен“, което ще се предвожда от Мажоретен състав при СУ „Св. св. Кирил и Методий“, Духов оркестър „Пловдив“ и знаменната група от гимназията. Шествието ще премине през цялата ​главна улица до площада пред пощата. 

Празнична програма с много настроение съпровожда движението на шествието по маршрута. Пред бившата сграда на БНБ на ул. „Райко Даскалов“ №53 концерт ще изнесе Сборна духова формация към НУМТИ „Добрин Петков“ и ЦПЛР - ОДК.

На пл. „Римски стадион“ под колонадата шествието ще посрещнат учениците от фанфарен оркестър при СУ „Св. Паисий Хилендарски“. На стълбите на „Каменица“ ще се състои тържествен празничен концерт с участието на хоровете на град Пловдив. На същото място към шествието се присъединява Първи детски гвардейски отряд в България при ДГ „Мая“. Последният музикален поздрав е на откритата сцена на пл. „Стефан Стамболов“, където ще свири Представителен духов оркестър на ВВС.

В 12.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив на пл. "Стефан Стамболов" ще се състои церемония, на която кметът и председателят на ОбС ще връчат отличието „Почетна значки на град Пловдив“ на 14 млади творци.

В 18.00 часа на откритата сцена пред Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“, започва концертът на група ТАНГРА - подарък от Община Пловдив за пловдивчани и гости на града.

В същия час в художествената галерия на ул. „Съборна“ ще се състои концерт на Вокален ансамбъл „Езерец“ при НЧ „Н. Вапцаров-1866″ - Благоевград, и Камерен хор „Иван Спасов“.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?