Следвайте ни

Шестима в битката за шеф на Летище Пловдив

viber icon

Шестима кандидати ще участват в битката за директор на Летище Пловдив и четирима за независими членове. Те са минали първото сито по документи в надпреварата. Както „Марица“ писа Министерството на транспорта обяви през октомври конкурс за изпълнителен директор на аеропорта и двама членове на Съвета на директорите. Процедурата се изпълнява във всички 21 държавни компании в транспорта според изискванията на Закона за публичните предприятия. 

Конкуренцията за високия пост за летището край Крумово е голяма. Петима от кандидатите са свързани с управлението през годините. Освен сегашния директор Спас Шуманов, документи за подали бившият шеф Дойчин Ангелов /2009-2013 г./, Силвия Хубенова – настоящ член на борда на директорите, Лъчезар Миленчев – бивш служител от отдела за безопасност на полети, Пламен Спасов - екс кмет на община Родопи и управител във „Фонд за развитие на летище Пловдив-южната врата на България“ и Красимир Иванов – с частен туристическа бизнес в София. Последният е подал документи и за независим член. Негови конкуренти са Цветанка Сотирова - бивш главен счетоводител на летището, Слави Кашеров – бивш член на борда на директорите на „Овергаз“ и на други свързани фирми със Сашо Дончев и Любомир Куртев - управител в Сдружение за съвременни летателни технологии. 

По регламент конкурсът за управление на летището ще се проведе на два етапа, при които ще се изберат двама представители на държавата и един независим член на Съвета на директорите. В първата част кандидатите тепърва ще представят писмена концепция за развитие на летището. До втори тур, който ще е устен, ще се допускат тези, които са получили най-малко 20 точки. Те трябва да изложат визията си за летището в условията на концесия. Тази година процедурата за концесия се отложи 3 пъти, а срокът за подаване на оферти е до 26 ноември 2020 г.

 

 

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ГЪДЮ

ГЪДЮ

12.11.2020 | 06:49

ЩЕ КАЖЕ ЛИ НЯКОЙ/МОЖЕ БИ МИНИСТЪРА НА ТРАНСПОРТА/,КАКВИ СА ЗАГУБИТЕ НА ЛЕТИЩЕТО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 5 ГОДИНИ ПОНЕ,ЗАЩОТО ТЕ СА ОЧЕВИДНИ. ТО/ЛЕТИЩЕТО/ ОТНОВО АГОНИЗИРА,А ТЕЗИ КАНДИДАТИ ЗА КАКВО СЕ БОРЯТ И НАЙ-ВАЖНОТО-КАК ЩЕ НАПРАВЯТ ТАКА,ЧЕ ДА ИМА ПОЛЕТИ.В МОМЕНТА НЯМА-И РАЙЪНЕЪР СПРЯ ПОЛЕТИТЕ ДО ЛОНДОН ПОРАДИ К-19.

Отговори
2 1
jjj

jjj

11.11.2020 | 17:58

Мнотго кърлежи, брей!! - всичко иска да смуче!!

Отговори
3 1
Да ми кацнат на самолетоносача

Да ми кацнат на самолетоносача

11.11.2020 | 17:02

За кво се борите бе, летището догодина ще фалира и няма да съществува. Не се хабете.

Отговори
3 1
БАЧО КИРО

БАЧО КИРО

11.11.2020 | 16:01

ВСЕ АВИАЦИОННО НЕГРАМОТНИ ДНЕШНИ НОМЕНКЛАТУРНИ ЧИНОВНИЦИ, НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С АВИАЦИОННАТА НАУКА И АВИАЦИОННИЯ БИЗНЕС /ПО ГОЛЯМЯ ЧАСТ ОТ ТИЯ ВЕЧЕ СА СЕ УПРАЖНЯВАЛИ И ПРОВАЛИЛИ ДО СЕГА ТОЧНО ТАМ.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?