Следвайте ни

Шефката на „Европейски пътища” Маргарита Попиванова: Ще намалим драстично загубите на вода, нека гражданите са по-търпеливи

viber icon

Правим всичко възможно да се справим в уговорените срокове, но се сблъскваме с доста препятствия ​- така шефката на „Европейски пътища” Маргарита Попиванова реагира на недоволството на граждани от ремонтите в кв. „Захарна фабрика”. „Това, което зависи от нас, го правим. Все пак завършването на един такъв проект ще доведе до голямо намаление на загубите на вода, така че е важно тези ремонти да бъдат извършени качество и изискват проява на търпение и от самите граждани”, каза за „Марица” дамата. Според нея поне на този етап работата върви по план, но с настъпването на есенно-зимния период времето е непредвидимо. Валежите възпрепятстват в голяма степен работата. От друга страна, трудности създава песъчливата земна основна, което води до свличане на изкопите. Подземните комуникации изискват ръчно копаене и това също води до известно забавяне на работния процес, обясни Попиванова.

Тя обаче не е съгласна с коментарите на граждани, които питат защо улиците не се затварят поетапно.  „За затваряне на улиците има изготвена временна организация на движение по време на строителството. Тази организация е съгласувана с Общинско предприятие „Контрол на движението“ и сектор КАТ към Пътна полиция и само след тяхно разрешение може да се въвежда поетапно затваряне.

Попиванова обясни още, че фирмата работи по пътното платно, а тротоарните площи са проходими за гражданите. „Стараем се по улиците, където работим, да бъде осигурена нормална проходимост. Техниката - собственост на „Европейски пътища" АД се оставя само върху предварително указаните места, съгласувани с възложителя, и никога върху зелени обществени терени”, контрира г-жа Попиванова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

пловдивчанка

пловдивчанка

18.01.2021 | 10:11

Куха лейка,нищо не разбира от строителство,но са и дали възможност да "управлява",кадърните ги разгони и ремонтите й са пенкилер.

Отговори
3 0
гражданин от село "Захарна фабрика"

гражданин от село "Захарна фабрика"

18.01.2021 | 10:02

Основния изпълнител на този участък са фирма "Европейски пътища". Пази боже Европа от такива фирми....

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?