49
Следвайте ни

Шефът на ВиК-Пловдив: Избираме партньорите си само по определения от закона ред

viber icon

Във връзка с внушения в публичното пространство, че ВиК ЕООД - Пловдив е сключило договор с фирма за охрана без обществена поръчка, управителят на дружеството инж. Огнян Кулишев коментира следното: „Твърденията за такъв договор не отговарят на истината. Водоснабдяване и канализация ЕООД-Пловдив избира партньорите си само по установения от закона начин. Към момента е обявена процедура по ЗОП с предмет: „Въоръжена и невъръжена охрана на обекти на „ВиК”  ЕООД - гр. Пловдив”. Открита е на 04.11.2021 г., като са спазени всички изисквания и разпоредби на ЗОП. До 16.11.2021 г. тече срок за подаване на оферти от участниците. Поръчката е за услуги по Приложение № 2 от ЗОП (охранителни услуги) и е на стойност попадаща в обхвата на чл. 20, ал. 2, т. 2 във връзка с чл. 182, ал. 1, т. 5 от същия.

Категорично не отговаря на истината твърдението, че вече има избран изпълнител в ОП.

Изискванията към участниците в състезанието са да са доказани професионалисти в областта, да са учавствали в ОП, да са изпълнили договорите си без претенции от страна на възложителя.

При проверка на досега действащата фирма, чийто договор изтича на 05.01.2022 г., са открити пропуски в работата й.

Цялата информация по тази поръчка е обществено достъпна на електронната платформа за обществени поръчки (ЦАИС).

Водоснабдяването е от дейностите с висока обществена значимост и висок риск. Изключено е да се правят компромиси по отношение на охранителните дейности на обектите и дейността на ВиК като цяло.

В тази връзка бе назаначен нов координатор по сигурноста в дружеството, работил повече от 30 г. в системите на МВР, доказал се като отличен професионалист.

Ръководството на „ВиК” ЕООД - гр. Пловдив работи за интереса на гражданите при предоставянето и получаването на ВиК услуги и се разграничава от въвличането на дружеството в предизборни игри, каквото внушение прави публикация в електронна медия”.

Според въпросната публикации ВиК ЕООД - Пловдив, вече има договор за охрана със Секюрити Брадърс. Внушенията са, че тя е избрана, защото нейният управител Иван Манолов е близък с Пламен Узунов, съветника на президента Румен Радев.

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?