Следвайте ни

Шефът на Спешна помощ чака становище от шофьор на линейка

viber icon

Поведението на шофьора на линейката е недопустимо. Това заяви директорът на  Центъра на спешна помощ Пловдив д-р Иван Стойнов. Коментарът му бе по повод клип излъчен в социалните мрежи, при  който  се вижда как водач на линейка отказва да помогне при преместването на пациент от дома му до превозното средство, като разстоянието е няколко метра.  

Екипът на Спешна помощ е извикан в събота  на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. Автор на видеото е съсед, който се притекъл да помогне, като преди това помолил и шофьора за съдействие, получил отказ и се стигнало до скандал.

"Чакам писмено становище на шофьора какво се е случило и след като го получа ще взема съответните дисциплинарни мерки. Не му е работа да се кара с хората, а е длъжен да помогне, като подготви носилка, платнище, или стол за пренасяне на болния.

Разбира се той не може да пренесе болния човек  сам и трябва да получи помощ от близки, или съседи на пациента", коментира д-р Иван Стойнов.  В крайна сметка скандалът е бил потушен и  шофьорът  е помогнал за пренасянето на пациентката.  В момента водачът на линейката  кара обучителен курс в София.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Тодор Живков

06.02.2020 | 19:27

Тези шефове на Спешна помощ кога ще становище от МЗ за промяна кат.труд защото шофьорите не са хамали и всички пенсионирани такива са с доста увредено здраве и с мизерна пенсия за награда където цял живот са мъкнали такива които се жалват и на които си длъжен

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?