2374

Шефът на сектор СОД-Пловдив: Наградата от Ердоган е голямо признание за всички смели момчета

Признанието от турския президент е огромно признание за всички смели момчета, които бяха на терен да помагат след опустошителното земетресение в Турция. Това каза пред журналисти  началникът на сектор "Специализирани оперативни дейности" Петър Петров, който бе и заместник-шеф на българския модул, отзовал се на терен часове след трудовете, предаде репортер на "Марица". 

Самият Петров получи медал и благодарствена грамота лично от турския държавен глава - колективна награда за проявената безгранична смелост и човещина. 

"Турският народ е признателен за всичко, което направихме. Бяхме 16 служители от Пловдив. Освен нас имаше и доброволни формирования. Ние оказвахме помощ в град Бесни", припомни Петров. 

Той посочи, че до този момент не се е сблъсквал с подобно по мащаб бедствие, като това в Турция. 

"Имаше колеги, които са били на предишни голямо земетресение там. И техният опит беше помощ както за нас, така и за тях", сподели шефът на сектор СОД-Пловдив.

"В такива ситуации времето е изключително важно, стараехме се да стигнем максимално бързо до пострадалия. Имахме абсолютно всичко като техника и опит, за да се справим", посочи Петров. 

Той е част от системата вече 10 години, като е постъпил веднага след завършването си. 

"Ние работихме съвместно с полски екип на терен. Бяхме си взаимополезни. При една такава ситуация винаги има какво да научим - ние от тях, и те от нас", добави Петров. 
 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?