4020

Шефът на РИК - Пловдив : Приключихме успешно с обработката на протоколите

Районната избирателна комисия в Пловдив приключи обработката на протоколите в 472 секции, сформирани за  града, а малко след 10 часа бяха останали за проверка десетина секции.

„Приемането на книжата мина изключително спокойно. За по-малко от 12 часа са обработени над 900 протокола от изборите за Народно събрание и Европейския парламент. За съжаление, много голяма част от протоколите бяха с много грешки”, коментира за „Марица” председателят на 16-та РИК Калоян Сухоруков. 

Грешки са допуснати във всички райони,по-малко са в „Централен” и „Южен”.

Шефът на РИК обясни, че грешките са в три категории – непопълнени в цялост, с аритметични грешки и имаше протоколи, от които се вижда, че членове на СИК не са разбрали как се попълват, въпреки организираното обучение за всички комисии и тотално са сбъркали при оформянето на резултатите. В резултат се е наложило допълнително да ги съставят.

„Успяхме да се справим за много добро време предвид това, че изборите бяха 2 в 1. Обикновено при провеждането на национални избори за НС приключваме към 7 – 8 часа сутринта. Мисля, че при двойно свършена работа  да приключим в 10 часа е добро постижение”, подчерта Калоян Сухоруков.  

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 2 оценки
3/5 от 2 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?