4020

Шефът на „паяците“ в Пловдив: Няма ден без заплахи към наш служител

Агресията към служители на ОП „Паркиране и репатриране“ е ежедневна. Това каза пред „Марица“ шефът на общинското предприятие Нъшан Деркалестаниан. „Тя насочена както към скобарските екипи, така също към работещите на репатраците и на наказателния паркинг. Те вече са свикнали всеки ден да бъдат обиждани, заплашвани и.т.н.“, коментира Деркалестаниан. По думите му, няма случаи на физическа агресия. „Не е имало такъв инцидент, поне откакто станах директор. Но вербалната е просто всеки ден“, допълни той. 

Агресията идва предимно от хора, които са глобени, чиято кола е заскобена или пък откарана на наказателния паркинг. „Няма как да са доволни, че са глобени, но в крайна сметка всеки си върши работата. Има установени правила, които трябва да се спазват“, подчерта Деркалестаниан. 

Той посочи, че едно от нещата, върху които е насочил усилия е разширяването на обхвата на „Синя зона“. Има решение на Общинския съвет от 2021 г., с което нови улици влизат в обхвата, но до момента това не е станало факт. Изпратено е писмо до ОП „Организация и контрол на транспорта“, за да може по въпросните улици да се постави необходимата маркировка и знаци. 

 

Оцени новината

Оцени новината
2.6/5 от 5 оценки
2.6/5 от 5 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?