Следвайте ни

Шефът на Охранителна заряза сватба заради шествието

viber icon

 Шефът на "Охранителна полиция" Виктор Празов  зарязал сватбата на свой приятел в Асеновград  и тръгнал по спешност към Пловдив, за да ръководи от място охраната на шествието, организирано от младежите с различна сексуалност.  

Празов пристигна пред  сградата на Общината  цивилен, беше облечен официално -  с бяла риза и тъмен панталон.  Още щом пристигна  шефът на охранителна поговори  с футболните запалянковци , обградили младежите с различна сексуалност, за да не се стигне до конфронтация. 

Шествието на „различните”  бе организирано , за да покажат подкрепата си към нападнатите на 27 септември в Цар-Симеоновта градина. Тогава група младежи замеряха с яйца и брашно свои връстници с мотива, че прочистват парка от хора с различна сексуална ориентация. 

Днес организаторът на шествието Димитър Димитров обясни, че осъждат всякакви форми на насилие и омраза , насочена към различните.  

Пред общината дойдоха около 50 души от „различните”, сред тях бяха младежи, имаше и семейство с бебе. 

„Червен картон за хомофобията”, „Европейска столица на насилието” бяха част от плакатите на „различните”. Докато те се готвеха за шествието, площадчето пред общината се оказа обградено от футболни фенове, полицейски кордон пазеше момчетата в черно да не приближават групата младежи.

По това време други запалянковци  заеха позиции в Цар-Симеоновата градина, където бе крайната точка на шествието.  Полицията проверяваше наред личните им документи и ги държеше далече на една от алеите.

Градусите на напрежението се покачваха няколко пъти, след като младежите провокираха момчетата в черно , като им пращаха въздушни целувки и скандираха : „Никой не може да ни изгони от този град”, „Червен картон за хомофобията”. 

„Всичко това е провокация, никой никога не ги е тормозил. За всичко това вземат пари от Европа. Не искаме да ни натрапват тяхната сексуална ориентация по улиците. Да си стоят вкъщи и там да правят каквото искат”, коментира пред „Марица” един от феновете от агитката, която разпъна транспарант „Не на прайда в България”. 

Шествието от Общината до Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина премина с аплодисменти от „различните” и скандиране: „Не на хомофобията”. Пъстрата група от младежи и виковете им изумиха пловдивчани . Присъствието на полиция, момчета в черно стресна някои от  хората в парка и те побързаха да се изнесат.  

Шествието приключи към 19,30 ч. без инциденти.  Полиция съпроводи „различните”.

 

СНИМКИ ОТ НАТАША МАНЕВА

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Гошко

Гошко

11.10.2020 | 05:47

Има ли смисъл от излишни емоции?! Имало ги е и Ще ги има! А и голяма част от "мъжкарите" са тъпички и прости "чики-джикита!" Свиквайте!

Отговори
2 0
аз съм

аз съм

10.10.2020 | 21:27

толерантен човек! НО ТЕЗИ ПРЕКАЛЯВАТ! Никой не ги пита къде и как си бъркат по дупките, на никого не е интересно ..............НЕ И ПРЕД ДЕЦАТА! НЕ И ПРЕД НОРМАЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА! Стига толкова толерастия! Сик---тир!

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?