49

Шефът на „Екобус” с 2 бона заплата, но на хартия

Илко Търпов, назначен за управител на Общинското транспортно дружество „Екобус-Пловдив” ЕООД, не е получил нито веднъж заплата през миналата година, въпреки че в Общинския съвет му бяха гласувани 2000 лева на месец.

Това съобщи самият той за „Марица” по повод на предложението на групата съветници от ПП-ДБ в учредителния акт на дружеството да се запише, че на всяко тримесечие трябва да внася отчет за дейността не само в Община Пловдив, но и в местния парламент. Съветниците искат Илко Търпов да докладва до 31 март каква работа върши.

„Няма никакъв проблем, давал съм отчети на Общината, ще подготвя и за Общинския съвет. Но срещу нула лева, предоставени по отношение на бизнес плана на дружеството, каква дейност мога да развивам? През миналата година съм искал да ми бъдат осигурени 190 000 лева, но така и не получих нищо. Не съм факир, нито съм художник да нарисувам електробуси. Тази година при обсъждането на бюджета от групата „Браво, Пловдив” предложиха 200 000 лева за „Екобус” и кметът Костадин Димитров прие. Радвам се, че се отнесоха с разбиране. Готов съм да изпълнявам задачи, каквито ми поставят, и дано имаме възможност да развиваме реална дейност в дружеството”, коментира Илко Търпов.

„Екобус-Пловдив” е създадено през май 2022 г. с цел да извършва обществен превоз на пътници с автобуси висок екологичен клас. Идеята беше да се защити проект за доставка на 20 електробуса за две градски линии, да се оборудва депо, включително със зарядни станции, на обща стойност над 20 млн. лева. Общината апортира в дружеството терен с площ 18 дка до жп гара „Тракия”, който стои празен.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?