Следвайте ни

Шеф на Общински съвет ще храни децата в ученически стол

viber icon

Председателят на Общинския съвет на „Родопи” Георги Цанков ще храни децата в ученическия стол на ОУ „Димитър Талев” в район „Южен”. Фирмата на Цанков „Фууд деливъри експрес” ЕООД спечели конкурса, става ясно от предложението на зам.-кмета арх. Невена Балчева, внесено за гласуване в местния парламент на Община Пловдив.  Сесията е насрочена на 7 октомври.

Освен Цанков оферти  са подали  още три фирми – „Сибота” ЕООД, „МН – парти” ООД и „Д И М Инвестмънт”, която не е допусната  до конкурса  с мотив, че има пропуски в документацията.  Договорите за ученическото хранене се подписват с директорите на училищата,, които имат делегирани бюджети и осъществяват пряк контрол върху доставките  на продукти и качеството на храната.

Георги Цанков от години  изпълнява обществени поръчки за храни  в  Пловдив.  По време на централизираното снабдяване, когато  всички процедури бяха концентрирани в голямата община, Цанков с фирмата си "Фантастика - 95"  беше спечелил на търг поръчки за над 20  млн. лева,  предимно за доставка на месо, месни продукти, мляко, яйца. Пак преди  време бизнесменът попадна в "окото на бурята" със скандал за гъгрици, намерени в доставения от него боб по договор за социални - слаби.

Общинските съветници имат право да се занимават с други дейности, с които не влизат в конфликт на интереси.

 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ако

Ако

30.09.2020 | 14:54

Ако може и мен да рани Кът гледам къв е оранен мислим дека една филийка и два суджука отгоре нема да му бидот проблем за мен

Отговори
5 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?