Следвайте ни

Ще се изненадате колко струва най-новата детска площадка в Кючука

viber icon

Близо 60 000 лева  струва новата детска площадка с площ 240 кв. метра,  изградена между жилищните блокове на ул. "Димитър Талев", "Петър Васков" и "Петър Стоев" в "Южен".  Катерушките са съобразени с изискванията за безопасност на децата, а настилката под тях е мека.  "Площадката е направена по програмата на Община Пловдив и със средства от градския бюджет", подчерта кметът на района Борислав Инчев, след като двамата с градоначалника Иван Тотев лиснаха менче вода. За случая бяха приготвили и погача с мед. 

За три години от мандата в "Кючук Париж" са обновени 11 детски площадки, а още две са готови и скоро ще бъдат открити на ул. "Тодор Александров" и до блок 1114 на ул. "Поручик Въльо Стефов". Инчев съобщи, че миналата година за катерушки и пързалки в района са осигурени 300 000 лева, сега инвестицията ще надхвърли 200 000.  За още 10 площадки са изготвени проекти и са издадени строителни разрешения. 

Тотев поздрави районния кмет за успехите  и изтъкна, че през този мандат са работили заедно в екип коректно и колегиално.  "А помните ли как през 2011 г., когато кмет беше Славчо Атанасов,  съветникът Камен Шишманов предложи от районните кметове да се вземат парите, които те събират от гаражите? Сега даваме на районите допълнителни средства, без да делим кметовете по партиен признак", заключи градоначалникът.  

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Джимито

21.05.2019 | 13:27

Ей, страх от бога нямате, бе. Как се не накрадохте, отвсякъде смучете, та чак и на децата посегнахте. От децата на Пловдив да крадете, грешна е тая работа, да си знаете! Ще ви се върне.

Отговори
1 0

Гичо

21.05.2019 | 13:24

А, Иване, какъв Камен Шишманов, бе? Че той нали сега е твой човек, заместник-председател на общинския съвет, винаги гласува за твоите предложения, пък сега го обвиняваш. Не са отнемани пари от районните кметове, даже напротив. В твоето управление точно ти спираше пари за районите и отпускаше жълти стотинки и само там, където ти е кеф. А тая цена от 60 хиляди за 240 квадрата, със злато да я бяхте настлали тая площадка, по-евтина щеше да бъде!

Отговори
2 0

СЛАФЧО

21.05.2019 | 10:20

СКЪПИТЕ И ПРЕ СКЪПИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ СА НЕЩО КАТО ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА ГЪСТОТО ЗАСТРОЯВАНЕ НА ЮЖЕН НО И ТОВА НЯМА ДА ИМ ПОМОГНЕ !! ТОВА ЛИЦЕМЕРИЕ ЩЕ НИ СТРУВА СКЪПО НА НАС ПЛОВДИВЧАНИ , ЗАД СТРОИТЕЛСТВОТО НА ТЕЗИ СКЪПИ ПЛОЩАДКИ СЕ КРИЕ СКРИТО ЛАПАНЕ!! КОЙ ЛИ ГИ СТРОИ ТЕЗИ ПЛОЩАДКИ!! НА ДЕЦАТА "СКЪПИ И ПРЕСКЪПИ УПРАВЛЯВАЩИ " И ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА ИМ ТРЯБВА ПРОСТРАНСТВО, ЗЕЛЕНИНА ПАРКОВЕ И ГРАДИНКИ В КОИТО ДА ТИЧАТ И ДА СЕ ОТМОРЯВА А НЕ ОГРАДЕНИ ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ МЕЖДУ СГРАДИТЕ КАТО КУЧЕШКИТЕ ПЛОЩАДКИ !!! ЖАЛКИ НО АЛЧНИ СТЕ ВИЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СТЕ ЧОВЕЦИ А ИЗЕДНИЦИ !! ЩО ЛИ ВИ МРАЗИ ТОЗ НАРОД!!!

Отговори
1 1

Пенчев

21.05.2019 | 08:45

Боре, Боре, както си се надупил на Тотев, нищо добро не те чака. Хората не те избраха, за да се прегръщаш с него, а да работиш за тях. Ама ти отде да ги знаеш тия неща. А за тия 60 хиляди трябва да се скриеш от срам! Грехота!!!

Отговори
6 1

полк. Ставрев

21.05.2019 | 08:43

Абе, г-н Тотев, ти май забрави, че също беше районен кмет на Славчо и той навремето ти даде пари да направиш 20 площадки в Източен. Общо в града се направиха над 160 площадки във всички райони. Никога Славчо не е спирал пари към районите, както добре знаеш и ти!

Отговори
5 1

Манчо

21.05.2019 | 08:40

Еми ще се изненадаме. Откакто Инчев си обръсна по герберски кратуната, детските площадки станаха по 60 хиляди. По времето на Славчо Атанасов струваха до 10 хиляди най-много. Ама добре, че прокуратурата си трае и не ходи да провери къде потъват тия 60 хиляди!

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?