Следвайте ни

Ще дочака ли „Вук Караджич” уличното си осветление

От години тънем в средновековен мрак вечер, алармират живеещите в източната част на ул. „Вук Караджич” в район „Северен”. Преди две седмици те са входирали молба до районното кметство за поставяне на улично осветление.

По протежение на 150 метра там няма и една лампа. Хората се оплакват, че се налага да излизат и да посрещат децата си, когато се стъмни. Допълнителни притеснения създават и двете стари къщи на „Жилфонд”, в които са настанени роми. Според хората от квартала от едната жените през деня ходят на магистралата, а в другата преди време бил настанен освободен затворник.

От кметството на района обещаха веднага задвижат процедурата по поставяне на улично осветление. „Ще изпратим фирмата, която поддържа осветлението. Сега се слагат LED елементи, които ги правят поне 4 пъти по-скъпи от обикновени лампи”, обясни временно изпълняващият длъжността зам.-кмет Калоян Георгиев.

Росен Саръмов

Репортер - екип "общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?