3906

Шахфестивал в Пловдив през уикенда

Eжемесечният международен шахфестивал „Първи уикенд” с награден фонд 2500 лева ще стартира тази събота от 9:30 часа в Централния клуб на пенсионера на бул. „Васил Априлов” № 100 в Пловдив. Той се провежда от шахклуб „Спартак” (Пловдив).за 18-и пореден месец в Пловдив и за 40-и път в България, като е открит за всички желаещи, независимо от пол, възраст, сила или клубна принадлежност. Събитието е утвърдено от световната федерация FIDE като единствения български шахтурнир, валиден за стандартен международен рейтинг и за национални български рейтинг и разряди.

„А” турнирът е и етап от Държавните индивидуални първенства за аматьори (мъже и жени) с рейтинг под 2000, „Б” турнирът е и етап от Държавните индивидуални първенства за аматьори (мъже и жени) с рейтинг под 1700, а двата турнира заедно са и етап от Училищната национална индивидуална купа „Спартак” в 7 категории – за момчета и момичета на 11 или 10 години, на 9 или 8 години, на 7 или по-малко години, както и общо класиране за деца под 12 години. Всичките 11 първенства са част от официалния Държавен спортен календар на Република България и важат за финансиране на клубовете.

По случай Деня на детето и Деня на Ботев, Кметът на район „Централен” Георги Стаменов е обезпечил лакомства за децата, кетъринг за всички участници и финансови награди, като лично ще открие фестивала в 10:00 часа на първи юни.

Традиционно, вечерта в събота от 19 часа, ШК „Спартак” ще даде безплатен банкет за всички участници и за родителите им, на който президентът на Българската федерация по шах Атанас Куртенков ще отговори на всеки зададен му въпрос относно шаха.

В неделя от 12:00 ч. до 12:01 ч. фестивалът временно ще се спре в памет на загиналите за свободата на България.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?