71
Следвайте ни

Сертификати под наем за 8 декември

viber icon

Студенти се готвят да влизат с измама в заведения, РЗИ отвръща с хайки

Чужди зелени сертификати се канят да ползват масово за купона на 8 декември студенти в Пловдив. Пазарлъците вървят отдавна, дори има и тарифи, които се въртят в социалните мрежи, научи "Марица". С наближаването на празника услугата поскъпва и вече гони 50 лева. Много студенти, особено първокурсници, са подсигурили от познати и приятели нужния документ на телефоните си, за да го покажат на охраната. Проверяващите на входа на заведението или ресторанта имат право да изискат сертификат, но не и да сверяват дали отговаря на самоличността на приносителя. Затова компании от 6-7 студенти ще се опитат да влязат с един, максимум два ковид пропуска в пловдивските чалготеки. 

Лошата новина за участниците в схемата са готвените масови съвместни хайки на полицията и РЗИ в нощта на 8 декември. Те ще се опитат да обхванат максимален брой заведения. Проверяващите не само ще констатират дали зеленият сертификат е валиден, но и ще изискват лични документи, за да се уверят кой го ползва. При установяване на измами санкции очакват не само уличения "наемател", но и собственика, който го е предоставил.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Доказано

Доказано

07.12.2021 | 13:12

В живота рано или късно истинната тържествува винаги!

Отговори
0 0
Глупости

Глупости

07.12.2021 | 09:14

Абе мекица що пишете пълни глупости, "на черно вървял сертификата 50 лева". Как да е така като истински с тест пред Мола е 10 лв. Ама карай да има нещо писано, пък дали е вярно.

Отговори
7 0
Това е пропуск в системата за проверка

Това е пропуск в системата за проверка

07.12.2021 | 08:45

Няма издадени фалшиви сертификати

Отговори
9 0
Том

Том

07.12.2021 | 08:30

Никой, с никакви репресивни мерки, не може да спре живота и младите! Рано или късно, природата дава път на новия живот! Естественият подбор не може да бъде спрян, всичко старо или дефектно ще си замине! Ако човечеството някой ден се самоунищожи, значи дефектната му част е надделяла и природата пак си е свършила работата!

Отговори
9 3
Планета Пайнер

Планета Пайнер

07.12.2021 | 08:12

Искам само ваксинирани момиченце братмеееее

Отговори
5 3
Мн ясно

Мн ясно

07.12.2021 | 08:09

Естествено схеми всякакви само и само да сме в играта, само факсинарите играят по правилата и ще останат с пръст в устичката

Отговори
9 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?