„Сентрал парк" - партиен клуб или ресторант

В общината умуват какво да правят със сградата на ресторант „Сентрал парк", която доскоро се водеше партиен клуб. Постройката в Цар-Симеоновата градина е общинска собственост, но няма постоянен статут. Преди години тя беше дадена под формата на клуб на СДС, а сините са я преотдали за заведение. Както „Марица" наскоро писа, договорът е изтекъл и собствениците на „Сентрал парк" плащат наем на общината.

Единият вариант е да предоставим постройката на някоя политическа сила, а другият е да я обявим на конкурс под наем, каза вчера зам.-кметът по общинската собственост Петко Атанасов. Партиите ще се хванат гуша за гуша за този имот, защото е в суперцентъра на града. По закон те имат право да преотдават клубната база под формата на договор за съвместна дейност. Тогава част от наемите си прибират в партийната каса, а на общината дават 50 на сто от тарифата, определена за ресторантьорска дейност. Градската хазна при всички положения ще печели повече, ако обяви конкурс за тази сграда, потвърди Петко Атанасов.

СДС има 4 партийни клуба от някогашните 19, за които договорите са изтекли. Сините настояват да получат офис от общината и за централата си. ГЕРБ ще получи по един клуб във всеки от районите, увери Атанасов.    

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Офиси, клубове..стига ..

Офиси, клубове..стига ..

28.10.2009 | 09:26

Стига с тези приказки..Всеки знае как се използват клубовете.При този малък град във всеки район-клуб.Активистите може да притичват в клуба на другия район.Да си направят СЕДМИЧЕН ГРАФИК - кой район -кой ден / понеделник,вторник../ще използваТ клуба. В този варианТ и ЕДИЕН ще върши работа.Ако бяха нужни толкова много клубове,нямаше повечето от тях да се превърнат В Ресторанти.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?