71

Семейство от Пловдив: Платихме такса "домуване", но паяк ни отнесе колата

Анастасия и Димитър Толеви помислили, че автомобилът им е откраднат

 

Истински шок преживя семейство от Пловдив,  след като не намери автомобила си на обичайното място. През главата на Анастасия и Димитър Толеви минали няколко сценария, включително и кражба. Истината обаче се оказала още по-фрапантна.  

Семейство Толеви живеят на ул. „Йосиф Шнитер“, която попада в обхвата на синя зона, и за да паркират в близост до дома си, са заплатили такса „домуване“. Тя е годишна и тяхната важи до месец март. Така живеещите  в централната градска част получават  правото да паркират автомобилите си на улицата, като нямат фиксирано място.

„Предната вечер оставихме семейния автомобил срещу къщата ни, а сутринта в 9.40 часа видях през прозореца, че го няма“, разказва за перипетиите Димитър Толев. Хукнал навън да

разпитва дали някой от съседите не е видял нещо подозрително,

и разбрал, че колата е вдигната с паяк, защото мястото, което е заемала, вече е продадено на фирма като служебен абонамент. Няколко часа трябвало на семейство Толеви, за да открият къде карат принудително вдигнатите автомобили, понеже нямали опит досега с такива нарушения. За да освободят колата си, платили такса от 92 лева.

А всичко това можеше да бъде спестено, коментира Димитър Толев. "Колата е инвалидна и на стикера отпред черно на бяло ​са описан​и името и адрес​ът на титуляр​я. Толкова ли служителите не можаха да дойдат и да звъннат на вратата ни, за да уведомят, че колата трябва да бъде преместена, недоумява той. И защо тя е вдигната, като нарушение няма - таксата за домуване е заплатена. А вместо това се впряга човешки ресурс, вика се паяк, а ние влизаме в немалък разход, без да сме виновни. Излиза, че тъй като служебният абонамент на фирма е доста по-скъп от такса "домуване", местната администрация веднага разчиства терена, без да зачете нашите права и заплатеното от нас", негодува Димитър Толев.  От указателната табела, която вече фигурира на ул. "Йосиф Шнитер", става ясно, че мястото е за фирмен автомобил, чийто офис е на съседната улица „Преслав“. "Не може и не трябва да се живее по такива дивашки правила в нашия град. Вместо да се търси начин да се облекчат проблемите с трафика и паркирането, това се превръща в бизнес за Общината", обобщава той.

„Марица“ попита шефа на ОП „Паркиране и репатриране“

Ненко Калакунов какъв е редът за решаване на такива спорове и дали на потърпевшите граждани ще им бъдат върни парите от наказателния паркинг. Той обеща да се запознае детайлно със случая и посъветва семейството да пуснат официална жалба до Общинското предприятие. Всичко ще бъде проверено, обеща Калакунов.

В петък миналата седмица жалбата е входирана. "Пак казвам, ще преглътна някак 92-та лева от наказателния паркинг, но смятам, че това е явна несправедливост", посочва Димитър Толев. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
пловдивчанини

пловдивчанини

08.02.2023 | 18:10

лошото е чие избираме тези гадове да ни тормозят и ограбват! Друг път жив гербераст в общината да няма!

Отговори
13 3
Драган

Драган

08.02.2023 | 18:57

Ако беше някоя червена гнида на власт не можеше ли да се случи това неграмотна гадино.

Отговори
5 5

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?