Следвайте ни

Семейна драма: Баба Елка се изгуби в Пловдив, не знае коя е

viber icon

В жестока семейна драма живеят вече шеста година брат и сестра. Те търсят изчезналата си майка, чиито следи се губят от 2014 година.

Тогава баба Елка се върнала от Кипър, където живеела при сина си, в родното Велико Търново. Там я посрещнала дъщеря й. На 11 август 2014 г. излиза от дома си и повече не се прибира. Обявена е за издирване на 15 август същата година.

"Влиза в България на 04.06.2014 г. от о.Крит, където живееше при брат ми. Посрещнах я и се прибрахме в Търново. На 11.08.14 , в деня на изчезването си , последно е говорила с брат ми по телефона и той е чувал биене на камбани! В нея имаше два мобилни телефона на гръцки оператор, които така и не бяха засечени от органите на реда. Българският оператор в България през която клетка минават разговорите, също не можа да определи местонахождението и на 11.08.14 г. Тръгва с кученце, което е в кутия за пренасяне и два гръцки паспорта за собственик и придружител. Кученцето с нея се казва Сара. Тя е с гръцки чип, който в България не можа да се засече, поради това , че нямаме единна база данни за чипове на домашни любимци", пише отчаяната й дъщеря Красимира, цитирана от лупа.бг. 

Предполага, че майка й е тръгнала за Бачковския манастир или село Куклен за Голяма Богородица преди 6 години. Една година след изчезването й Елка е засечена в Пловдив. "Виждана е в Пловдив , със и без кучето, в района на Събота пазар, църквата Света Троица и парка "Белите брези". Движила се е и в големия парк до Евангелиската църква "Светлина на света" на ул. Петър Динеков" и малкия парк до училището. Засичана е и в района на Първо полицейско управление и пазара срещу него. Вземала е храна от кухнята на Майка Тереза, която се раздава във вторник, петък и неделя от 15.00 часа. Там е била с кучето, като го е връзвала отвън до входа. Доста хора на различна възраст я разпознаха", добавя дъщерята. И въпреки че е уведомила 2 полицейски управления в Пловдив и е раздала снимки на родителката си на всички патрулки в тези райони, Елка така и не е открита от органите на реда. 

Нещо повече - малко по-късно, пак през 2015 г. възрастната жена е разговаряла и с ченге в Асеновград, но той не си е направил труда да я задържи, за да я прибере при близките й. 

"В момента е неориентирана и най- вероятно неадекватна, без лекарствата, които не е взела със себе си.

Предполага се, че е обрана и в следствие на това може и да не осъзнава коя е и от къде е!!!
Възможно е и да няма и документи за самоличност", твърди Красимира. Лекарствата били предписани по протокол на всеки 3 месеца заради жесток побой, който майка й понесла преди време. 

И апелира - всеки, който я види, да позвъни на телефон 112, дори без да заговаря обърканата дама. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?