Следвайте ни

Селфи зона: Вдигнаха Балабановата къща от цветя

viber icon

Балабановата къща оживя от стотици цветя и вече е любимо място за селфи на пловдивчани и гостите на града. Инсталацията „Донеси цвят в Стария град” е част от празненствата за 50-годишнината на архитектурния резерват.

Мястото е обявено от петък до неделя за селфи зона, на която всеки ще може да се снима. Домакините са организирали и конкурс за най-добро фото.    

За инициативата, започнала на Лапидариума, вчера дойдоха десетки пловдивчани и ученици. Всички те получиха на място цветя и ги поставиха по специален начин в метална рамка, чиято предна част изобразява фасадата на Балабановата къща. Тя е изградена от лалета и карамфили. Другият повод за инсталация е наближаващият православен празник Цветница.

„Цветната инсталация е нашият поздрав към жителите на града, както и всички негови гости. Идват хора от всякакви възрасти“, каза Стойна Владимирова, организаторка на проекта. През първия ден бе създадена формата на къщата. През следващите дни всеки може да дойде и да постави своето цвете в инсталацията.

Избран е точно този обект от Стария град, защото през годините Балабановата къща стана един от символите на архитектурния резерват. Акцията се реализира благодарение на Стойна Владимирова от Fiori & Regali Plovdiv и с помощта на Асоциация на флористите в България и Petia Anastasova Product Design.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?