49
Следвайте ни

Сегашният омбудсман на Пловдив Борислав Стаматов: Помогнахме на много хора

viber icon

Несериозно е да се твърди, че омбудсманът  е синекурна длъжност. Който иска да се убеди какво се прави, да дойде при нас и да покажем не само подробните отчети, но и благодарностите на много хора, на които сме помогнали.

Абсолютно задължително трябва да има обществен посредник и подлагането на съмнение от значението на тази институция е равносилно на тесногръдие. Има ги в цялата страна.

Ще дам само един пример. При мен дойде жена, чиято дъщеря е с 95% инвалидност и не може да се справя без чужда помощ, а от ТЕЛК не са й разрешили. Написах до служебния министър на здравеопазването. Отговориха ми бързо, в срок, в резултат на което ТЕЛК насрочи нова дата. Отделно жената получи писмо от МЗ с извинение за грубото отношение на комисията, за което тя ми сподели.

За съжаление, така и не успях да убедя бившата, а и настоящата градска управа, че бизнесът, който работи в зоната между Рогошко шосе и бул. „Марица-север”, трябва да има път. След 3,5 г. приключихме тази преписка без резултат.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

КИБАРОВ

КИБАРОВ

27.09.2021 | 11:31

ЕДИН БЕЗПОЛЕЗЕН ПРАЗЕН ЧОВЕК НА ДЪРЖАВНА ЯСЛА, РАЗТВОРИЛ ТЕФТЕРИ ВСЕ ЕДНО РЕШАВА ВАЖНИ ДЕЛА. ЗАКРИЙТЕ ЩАТА БЕЗ ТУЙ НИЩО НЕ ВЪРШАТ

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?