1939

Седем нови социални услуги стартира Община Пловдив

Текст: Илияна Ангелова

За проекта “Изграждане на ефективна социална инфраструктура за предоставяне на 7 нови социални услуги в Община Пловдив“ разказа за  „Марица“ зам.-кметът по “Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков. Проектът е по Оперативна програма „Региони в растеж  2014-2020 г.“.

Социалната инфраструктура включва 2 центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания; преходно жилище за деца между  15-18 г.; наблюдавано жилище за младежи от 18 до 21 години; Център за обществена подкрепа за деца и семейства, с възможност за спешен прием; дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства; дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства.

Безвъзмездната финансова помощ е 2 391 600 лв. с ДДС, от които  2 032 860 лв. с ДДС представляват принос на ЕФРР в размер на 85% от общата му стойност. 358 740 лв. с ДДС са съфинансирани от държавния бюджет.

Отделно от това е спечелен и проект на стойност 1,5 милиона лева БФП (безвъзмездна финансова помощ) по ОП РЧР за заплатите на персонала и издръжката - ток, отопление, вода и т.н.

Последните три от услугите ще са в едноетажната сграда, паметник на културата, на първото сиропиталище в България. То е построено през 1878 г., веднага след Руско-турската освободителна война. Разрушава го Чирпанското земетресение. По-късно то е възстановено и е разширено, разказва социалният зам.-кмет. и уточнява, че това е бившият дом "Рада Киркович" на ул. "Димитър Цончев" 11.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
така ли ?

така ли ?

21.11.2022 | 10:28

ТАЯ СНИМКА Е ОТ ПРЕДИВОЙНАТА АЛООО РЕПОРТЕРИТЕ ТОВА Е СТАРАТА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ ДО МОСТА НА РЕКА МАРИЦА ОТ СЕВЕРНАТА СТРАНА ...... ТЪ.ПАЦИ...КАКЪВТО ВИ РПОРТАЖА ТАКЪВ ВИ И ВЕСТНИКА ТАКАВА ВИ И СНИМКАТА....

Отговори
2 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?