46

Седем любими места за раздумка и шопинг на пловдивската Главна, които затвориха в кризата

Пандемията от коронавирус и доминото от кризи с цените убиват малкия бизнес в центъра на Пловдив повече от моловете. Заради поскъпването на тока и отоплението, нарастващите разходи за персонал и традиционно високите наеми много собственици на заведения и магазини решиха да затворят завинаги или да потърсят по-добро място за бизнеса си. Жертва на кризата паднаха любими места на пловдивчани за шопинг и раздумка.

1. Кафе "Гая"

Малката сладкарница, която събираше на сладки приказки гръцката диаспора в Пловдив, вече я няма. Днес работници изнесоха оборудването. Все още не е ясно дали собственикът Радостин Бонев е неговият гръчцки съдружник местят заведението или го затварят завинаги.

2. "White bar"

Едно от любимите заведения на пъпа на Пловдив отново се мести. Собственикът Борис Николов разказа, че локалът отива на ново място, а основните причини за затварянето са високият наем, скъпият ток и намаляващият поток от гости на града, които са били основните му клиенти.


3. Два от магазините с бранд Паоло Ботичели

Два от трите магазина на веригата, намиращи се на Главната, вече са празни. Причината отново е във високия наем и нарастващите разходи за отопление. Марката вече има свои обекти в пловдивските молове, където търговията през последните години е много по-успешна от тази в центъра на града.

4.  Желатерията до вкусните пирожки на Малката Главна

Това е поредният обект, опразнен в кризата. Мястото се утвърди като притегателен център за любителите на бързото хапване на крак и магазинчето със сигурност съвсем скоро ще възкръсне за нов живот.  

5. Малкото магазинче в безистена под бившия Детмаг

Съществуващо като кинкалерия още от времето на соца, то също очаква новите си наематели.

Проверката на „Марица” показа, че само в последния месец на пловдивската Главна са ударили кепенци още четири търговски обекта. Също толкова затворени магазини има и на ул. „Христо Г. Данов”, която също е на пъпа на града.

Снимки: Иван Кирев

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
8 коментара
главнаджия

главнаджия

18.01.2022 | 22:46

Наемите са безбожно скъпи по Главната...а и он-лайн пазаруването и моловете нанесоха смъртоносен удар по стандартните магазини. Жалко ако помещенията стоят празни в този вид-- създаве усещане на един призрачен град.

Отговори
1 0
Как ги преброихте на 7 ???

Как ги преброихте на 7 ???

18.01.2022 | 19:51

N 1 - Промени концепция/много успешна на Джумая-та/, с прекрасно кафе и местни продукти/заменени с такива остаряли..,от .. N2- не само белите калъфи на столовете правят заведението!!!, N 3 Паоло Ботичели -CHINA-МАЙНА N 4 - никога , ама НИКОГА не е имало Сладолед!!/BG* и..N 5 OFF..

Отговори
5 0
Центъра

Центъра

18.01.2022 | 18:59

Марица, как го измислихте това, че това били любими места на пловдивчани? Има токова много възможности, че никой няма да разбере, че ги няма описаните.

Отговори
3 1
Иво

Иво

18.01.2022 | 16:30

Голяма драма. При тиквеника цялата главна се опразни, а номерът с тока на КЕВР е препъникамък заложен пак от крадците от ГЕРП. Още много има да страдаме заради дъртите гербави комуняги и махленските клюкарки от Лели ГЕРП.

Отговори
13 10
Го4о

Го4о

18.01.2022 | 15:38

Продължава Промяната - жална им майка на "харвардите"! Дано се усетят по-рано, че за нищо не стават За после не ми се мисли!

Отговори
22 10
мхм

мхм

18.01.2022 | 16:12

Същото щеше да е и при Боко тиквеника, защото цената на газ и ток не се определя от нашите "политици"! Даже при банкянският олигофрен освен скъпотията, щеше да има и мега измами и кражби от джоба ти !! Анадънму!

Отговори
18 11
Бумеранг

Бумеранг

18.01.2022 | 16:32

Може би, но хората са други и то вече година време! Спомените ми говорят, че когато и да се появи червената шайка на власт, все така става!!! Предният път пак така беше при тройната коалиция! Странно нали, но е факт!!!

Отговори
13 9
Прав си

Прав си

18.01.2022 | 16:48

Където стъпи червения цървул, и трева даже не никне.

Отговори
10 9

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?