49
Следвайте ни

Счупихме рекорда по осиновени кучета СНИМКИ

viber icon

Седем кучета с романтични имена търсят своите нови стопани на площад „Стефан Стамболов” пред Община Пловдив. Инициативата е последната за тази година на общинския приют, чиято програма бе поне 200 бездомни животни да намерят семейства. 

„Досега имаме 209 осиновявания, което е подобряване на рекорда от 2019 година, когато още нямаше ковид”, каза д-р Веселин Бекирски от приюта.

През 2019 са били осиновени 152 кучета.

Кучетата грабват погледите с хубавия си външен вид и с интересните си имена – Клеопатра, Зоро, Бен Гън, Пумъкъл… Всички те са обгрижени от различни доброволци, които ги бяха докарали на Главната. За да се харесат на новите си стопани, бъдещите домашни любимци са накичени с шарени шалчета и коледни рога като на елена Рудолф.

Много семейства на път за ледената пързалка спират и ги разглеждат.

На събитието пристигна трикратната Европейска шампионка по карате от АСК „Тракия” Иванка Попова. Дойде и волейболистът Чоно Пенчев.

Освен осиновяването на безпризорни кучета, те подкрепят и инициативата да се спрат пиратките и бомбичките в празничните дни.

За "Марица" Иванка Попова разкри, че още няма куче, но обмисля да си вземе едно от приюта. „Подкрепям каузата – тези животни трябва да си имат дом. И трябва да се спрат пиратките в дните около Нова година за да не се стресират животните”, каза тя.

Снимки от Наташа Манева

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Природозащитник

Природозащитник

19.12.2021 | 20:08

Изглежда и сред хората има п...о...м...и...а...р...и. Като теб. Взех бездомно куче, захвърлено в кашон до контейнера пред входа. 13 години се радвах на любов, на каквато ти очевидно не си способен. Опитай, може да се очовечиш.

Отговори
7 0
Баба

Баба

19.12.2021 | 16:19

Да са махахате с тея помияри

Отговори
1 11
катя

катя

24.12.2021 | 16:19

Колко хубав би бил светът без такива нещастници с черни души като теб

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?