Счетоводителка завлече фирма с невнесени осигуровки

Иванка Н. гушнала 1600 лева чужди пари

Панагюрска счетоводителка завлече частна фирма от бунтовния град с 1600 лева. Парите Иванка Н. трябвало да внесе в Националната агенция по приходите под формата на данъци и осигуровки, но ги прибрала в джоба си.

Счетоводителката била наета от собственика на ужилената фирма Никола Б. да му оправя счетоводната документация. Договорката била тя да пресмята и да внася всеки месец в държавната хазна задължителните суми под формата на данък и осигуровки. През последните месеци обаче собственикът забелязал, че Иванка Н. не му предава документ, че парите са внесени. При опит да си ги поиска счетоводителката го отбивала с различни мотиви. Накрая на Никола Б. му писнало и я уволнил. Когато отишъл в НАП, обаче го изненадали с факта, че дължи маса пари на държавата. Справката при данъчните показала, че за няколко месеца Иванка Н. запазила за себе си 1569 лева.

КОНТРА

За да си върне откраднатите пари, Никола Б. заведе дело. Преди дни Панагюрският районен съд постанови Иванка Н. да върне 1600 лева на фирмата. Самата тя изпрати писмо до съда, в което признава, че е "свила" сумата, и обещава да плаща по 25 лева всеки месец на ужиления бизнесмен.  

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?