1553

Сцена на кръстопът се завръща с Александър Морфов

Фестивалът "Сцена на кръстопът” се завръща по триумфален начин. Организаторите ще предложат едни от най-добрите спектакли от националната театрална сцена. Той ще бъде открит на 10 септември в 19 часа в голямата зала на Драматичния театър в Пловдив с премиерата на „Вампир” по Антон Страшимиров.

Ден по-късно пловдивската трупа ще зарадва публиката с втора премиера на „Старецът и морето” по романа на Ърнест Хемингуей -моноспектакъл на Красимир Ранков. Билетите за всички представления вече са в продажба онлайн, а от 1 септември ще могат да бъдат закупени и на касата на Драмата.

Публиката под тепетата ще може да се наслади и на спектакъла „Антигона” на Плевенския театър, с който режисьорът Александър Морфов направи голямото си завръщане на българска сцена, както и забележителния спектакъл „Народът на Вазов” от Александър Секулов.

Афишът на „Сцената” е пъстър и с още много интересни заглавия - „Стъпка по стъпка” от Питър Куилтър, „Амадеус” по Питър Шафър, „Станете, за да легна аз” по Жан-Пиер Мартинез, „Всички обичат Гари” от Ноел Кауърд, „Бесове” от Албер Камю, „Горчивите сълзи на Петра фон Кант” от Фасбиндер, „Място, наречено другаде” от Яна Борисова, „Последният човек” по „1984” на Джордж Оруел и , „Изкуството да оглупееш” по Нийл Саймън. Програмата включва и още знакови представления, като „Една българка” по Иван Вазов, „Една испанска пиеса”, „Майстора и Маргарита” „Част от колекция”, „Нирвана” и „Тържеството на самотата”.

„Сцена на кръстопът” и тази година ще има гости от Украйна. На 18 септември от 19.30 часа в Камерната зала на театъра ще гостува лвовският театър „ОКО”. Публиката ще има възможността да гледа спектакъла  „WC” на режисьора Юрий Мелничук.

Съпътстващата програма на фестивала също е много богата.

26-ото издание на „Сцена на кръстопът” е под мотото „Театъра Мъдростта” и се реализира с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на културата и спонсори.

Домакин е Драматичен театър-Пловдив.

Цялата програма на фестивала със съпътстващите събития ще намерите в Справочника на Марица - най-добрия гид за Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?