Следвайте ни

Събират средства за Детската онкохематология с благотворително бягане

viber icon

Продължава кампанията за набиране на средства в помощ  на Детската онкохематология към УМБАЛ „Свети Георги” Пловдив. Това съобщиха  организаторите от община Пловдив  - дирекция „ Спорт и младежки дейности” съвместно с Ангелина Маркова, Веселина Михайловска, Ценка Прейс и Асоциацията на студентите по медицина.

Каузата ще бъде подкрепена чрез спортната инициатива за малки и големи под мотото „Моето сърце е съпричастно...а твоето?” . Тя ще се проведе на  15-и септември (неделя) от 09:30 до 13:00 часа на Гребната база. Събитието е част от интернационална инициатива, стартирала през 2011г. в гр. Кьолн, Германия, и обиколила няколко държави и градове в България.  Идеята е на младата българка Ангелина Маркова, която решава в малкото си свободно време и забързано ежедневие да приобщи все повече хора към идеята чрез спорта да се извърши и едно добро дело.

Мероприятието се провежда под формата на благотворително бягане за ентусиастите, обичащи активния начин на живот.  Всеки може да вземе активно участие в програмата, без да има нужда от задължителна предварителна регистрация. За тези от участниците, които подкрепят каузата с принос в дарителската кутия, ще получат специално изработено сърце – лепенка в знак на своята съпричастност.

Програмата тази година включва танци, забавления с аниматор и фокусник за най – малките и музика. Стартът със загрявка ще бъде даден точно в 10 часа, а веднага след това събитието ще продължи с увлекателна програма за децата и техните родители. Екипът от доброволци и тази година се е постарал да подготви забавна програма, включваща спорт – за малки и големи. Пухеният терапевт – бобтейлът Мон, отново е поканен, за да се присъедини към веселбата, а веднага след нея в 11:30 ще бъде даден стартът на 5 километровата отсечка.

Румен Златански

Румен Златански

Репортер-редактор - екип "Общество"

Румен Златански е здравен репортер от екип "Общество". Завършил "География" в СУ "Климент Охридски". Работил като репортер и кореспондент в много вестници и агенции.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?