Следвайте ни

Събират чиновниците на едно място

Идеята е на областния управител Здравко Димитров. Така гражданите и бизнесът ще пестят време, а държавата - 1 милион от наеми

Събират държавната администрация на едно място в Пловдив. Така гражданите и бизнесът ще пестят от времето си, вместо да обикалят чиновниците от адрес на адрес. Държавата пък ще икономиса около 1 милион лева годишно от наеми на различните ведомства.

Идеята е на областния управител Здравко Димитров и вече има зелена светлина за осъществяването й, съобщи за „Марица“ самият той. Подробният устройствен план вече е одобрен, предстои да се обяви обществена поръчка за проекта. Мястото също е известно - 6 декара държавна земя в район "Южен", точно срещу плувен комплекс "Нептун".

В административния център освен офиси за регионалните звена на държавните институции ще има и жилищна част. Апартаментите ще са ведомствени и така можем да привличаме експерти от други градове, които да ползват евтини жилища, тъй като заплатите на държавните служители не са от най-високите, за да си позволят свободен наем, аргументира се губернаторът.

Още миналата година Здравко Димитров запозна с идеята си премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова и те я оценили като уникална.

Вяра Порязова

Журналист

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?