Следвайте ни

Създателката на "Пловдив - град на доброто" дари 60 книги на онкоболни

viber icon

Община Пловдив продължава да показва добрите примери в града, дори и след финала на тазгодишното издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“. Създателката на инициативата Йорданка Петкова дари 60 книги на пациентите в Комплексен онкологичен център - Пловдив. Автор на книгите е самата тя, а зад щедрото дарение стои и дизайнерката Искра Стефанова, която от години подкрепя инициативите на Йорданка.

„В сегашната епидемична обстановка едни от най-уязвимите са болните. Ние с дизайнерката Искра Стефанова искахме да напомним на обществото, че тези хора имат нужда от нашето внимание. Не бива да забравяме, че те съществуват. Тези книжки, в които се говори за чудеса и изцеления, са нашият символичен жест и пожелания за тяхното оздравяване“, коментира Йорданка Петкова.

Дарението прие управителят на центъра доц. д-р Тихомир Дерменджиев, който увери, че книгите ще бъдат разпределени по базите на лечебното заведение. 

Йорданка Петкова е председател на асоциацията за наследствен ангиоедем в България. Автор е на книгите „Когато имаш нужда от чудо“, „Малки разкази за чудеса и изцеления“, „Истории от старите калдъръми“. Създателка е на кампанията „Пловдив – град на доброто“, която всяка година цели да отличи добрите хора, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието обществото. Тази година, под патронажа на кмета на Пловдив Здравко Димитров и с подкрепата на общината, се проведе десетото издание на инициативата.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

клошар букинист

клошар букинист

02.08.2021 | 13:34

Пловдив е град на ... а не на доброто! Книгите ги изхвърлят по казаните, просто няма какво да си говорим!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?