Следвайте ни

"Съюз за Пловдив": Градът се нуждае от инвестиции в пътища и техника

viber icon

„Даваме  възможност  на администрацията на кмета да поеме дълг, защото засега това е единственият шанс  за инвестиции  в подобряването на трафика  в града и обновяването  на автопарка на двете  ключови общински предприятия.  Ако не успеем да се възползваме от този кредит, рискуваме нулев мандат по отношение на важните инфраструктурни обекти“, заяви  председателят на групата Евелин Парасков.

Съветниците напомнят, че  изграждането на подлез „Модър-Царевец“, който пловдивчани чакат с нетърпение най-малко 20 години,  се превърна в  „символ“ на предизборни обещания и вече е крайно време  този обект да бъде изпълнен, дори и с цената  да се изплаща заем.

„Откакто е създаден  Съюз за Пловдив, отправяме искане към всяка  администрация и внасяме предложение към всеки проектобюджет за реализацията на този  важен инфраструктурен проект. Длъжни сме да го финализираме веднъж завинаги“, подчерта Парасков.

Разширението на ул. „Царевец“ и ремонтът на бул.“ Хаджи Димитър“ са необходими за развръзките на новото съоръжение между районите „Западен“ и „Южен“.

Инвестициите в тези обекти  от кредита ще освободят сериозен финансов ресурс в бюджета за други значими проекти.

Според съветниците от  Съюз за Пловдив  „Чистота“ и „Градини и паркове“  отдавна имат нужда от инвестиции за обновяване на остарялата техника, с което значително ще се подобри обслужването на гражданите.

„Лично съм посещавал базата на двете общински предприятия  и смея да твърдя, че условията на труд не отговарят на времето, в което живеем. Обществото изисква оптимизация и реформа в комуналните дейности, но това няма как да стане без средства за техника и инвестиции в базата“, твърди  председателят на групата.

От Съюз за Пловдив отбелязват, че единственият донякъде спорен  обект, който е заложен  в инвестиционния проект, е  пробивът под колелото на  Водната палата.

„Такъв е,  защото никога няма гаранция за срока на изпълнение, когато  се строи в непосредствена близост до река. Пред администрацията сме обявили нашите съображения и ще настояваме за бързи срокове, за да не се създава хаос в трафика за дълго време, какъвто сме наблюдавали многократно“, коментира  Евелин Парасков.

Групата на Съюз за Пловдив категорично не би подкрепила  предложение за вдигане на данъци  и е на мнение, че при условията, предложени на общината по кредита, няма причина за каквото и да било увеличение.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?